FOLLOW US: facebook twitter

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο Βιολογικό Ζαχάρως και στα αντλιοστάσια 10 χωριών!

Ημερομηνία: 06-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

-Με το επιχείρημα ότι η ΔΕΥΑΖ έχασε τη ρύθμιση οφειλών στην οποία είχε προχωρήσει

Στον Εισαγγελέα θα καταφύγει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ

Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκε χθες το πρωί η ΔΕΥΑ Ζαχάρως, όταν οι υπεύθυνοι διαπίστωσαν ότι η ΔΕΗ λόγω οφειλών είχε κόψει το ρεύμα στο Βιολογικό σταθμό επεξεργασίας λυμάτων της Ζαχάρως, καθώς και σε δέκα αντλιοστάσια ισάριθων κοινοτήτων του Δήμου Ζαχάρως, με αποτέλεσμα ένα- ένα τα χωριά με το που τέλειωνε το νερό στη δεξαμενή της κοινότητας, να ξεμένει από νερό!

Έξαλλος ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ κ. Γρηγόρης Κλημαντίρης επισκέφθηκε διαμαρτυρόμενος το κατάστημα της ΔΕΗ ζητώντας εξηγήσεις, αφού όπως τόνισε σε δηλώσεις του «Οι συνέπειες της απάνθρωπης πράξης των οργάνων της ΔΕΗ είναι εγκληματικές προς τους πολίτες του Δήμου Ζαχάρως και τη ΔΕΥΑΖ.»

Όπως ανέφερε ο κ Κλημαντίρης μιλώντας στην Πρωινή, οι οφειλές τις ΔΕΥΑΖ εδώ και έναν περίπου χρόνο έχουν διακανονιστεί και η ΔΕΥΑΖ πλήρωνεται κανονικά τη δόση κατέβαλλε τεράστια  προσπάθεια μέσω της οικονομικής κρίσης να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της με συνέπεια και να πληρώνει και τον τρέχοντα λογαριασμό, ενώ έχει καταβάλλει μόνο το τελευταίο τρίμηνο προς την ΔΕΗ ΤΟ ΠΟΣΌ ΤΩΝ 121.000 ευρώ.

Ωστόσο όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ, η διακοπή στηρίχθηκε σε μια οφειλή ύψους 50.000 ευρώ  κατά την στιγμή που η ΔΕΥΑΖ κατέβαλε την Παρασκευή το ποσό των 20.000 ευρώ έναντι οφειλών της, ενημερώνοντας ταυτόχρονα ότι σε διάστημα μιας εβδομάδος θα καταβληθούν άλλα 20.000 ευρώ που με μεγάλη προσπάθεια η ΔΕΥΑΖ συγκεντρώνει από ματωμένους οικονομικά πολίτες. Το επιχείρημα της ΔΕΗ ήταν ότι επειδή δεν καταβλήθηκε στην ώρα του ο τρέχων λογαριασμός, η ΔΕΥΑΖ έχασε τη ρύθμιση και έτσι έγινε 24ωρη προειδοποιητική διακοπή.

Το εργοστάσιο του Βιολογικού έμεινε χωρίς ρεύμα από τις 8 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι και τα χωριά ένα – ένα άρχισαν να μένουν χωρίς νερός μόλις καταναλώθηκε το νερό της δεξαμενής. Ο κ. Κλημαντίρης ανέφερε ότι για το θέμα αυτό θα καταφύγει στον Εισαγγελέα και τόνισε ότι η ΔΕΥΑΖ βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση γιατί οι πολίτες δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να αποπληρώνουν κι αυτοί έγκαιρα τις οφειλές τους προς την Επιχείριση ύδρσευσης λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο ίδιος οργισμένος για την εξέλιξη αυτή τόνισε ότι «Ευχαριστούμε πολύ την ΔΕΗ για το κοινωνικό πρόσωπο που μας έδειξε»!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος