FOLLOW US: facebook twitter

Η γιορτή μεγαλώνει: 12ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης χθες στην Κρέστενα

Ημερομηνία: 29-04-2017 | Συντάκτης:

Χρόνο με το χρόνο η σπίθα που άναψε το 2006 όλο και θεριεύει και μαζί η φλόγα των παιδιών δυναμώνει… Η έμπνευση γίνεται δημιουργία και η δημιουργία το μέσο για ένα καλύτερο αύριο. Οι μαθητές της Ηλείας κατάφεραν για άλλη μια χρονιά να καταπλήξουν το κοινό. Είτε χορεύοντας, είτε τραγουδώντας, είτε δημιουργώντας μέσα από τα εικαστικά. Και έδειξαν πως αυτά τα νιάτα, έχουν λαμπρό μέλλον σε αυτό τον τόπο αν βοηθηθούν και αναδείξουν αυτό που έχουν μέσα τους. Κάθε μαθητής και ένα ταλέντο σε κάποιο τομέα… Η μεγάλη σκηνή της «Γιορτής Σταφίδας» αλλά και η αίθουσα του Συλλόγου Φιλοπροόδων Κρέστενας, αποτέλεσαν πεδίο δόξης λαμπρό για τους μαθητές που παρουσίασαν ότι καλύτερο είχαν με την αγνότητα της ψυχής και τους πνεύματός τους.

Στο 12ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, συμμετείχαν περίπου  2.000  μαθητές και 150 εκπαιδευτικοί από 45 σχολεία της Ηλείας.

Οι μαθητές χωρίς να διεκδικούν κάποιο έπαθλο ή διάκριση παρουσίασαν στο κοινό, τους χορούς και τα τραγούδια που είχαν ετοιμάσει, όπως και άλλες μορφές καλλιτεχνικής δημιουργίας, καθώς και την έκθεση εικαστικών και τεχνολογίας.

Η διοργάνωση αποτελεί την κορωνίδα των πολιτιστικών δρώμενων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας και έχει αποκτήσει πανηλειακό χαρακτήρα, αφού σε αυτό δίνει βροντερό παρών η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων του νομού μας. Έχει καθιερωθεί, εξάλλου, στη συνείδηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος στον ετήσιο προγραμματισμό των μαθητικών εκδηλώσεων των σχολείων.

Αποτελεί ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός που παρέχει στους μαθητές τη δυνατότητα και την ευκαιρία να δημιουργήσουν, να συνθέσουν, να συνεργαστούν, να επικοινωνήσουν, να ανταλλάξουν πολιτιστικά ερεθίσματα, να ψυχαγωγηθούν με τρόπο δημιουργικό, να μοιραστούν τις εμπνεύσεις τους και να εκφραστούν.

Όμως όπως είπε και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλης Δημητρέλλος, «έχει ξεπεράσει τον πανηλειακό χαρακτήρα και ο ίδιος έχει δεχθεί οχλήσεις από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης άλλων νομών, για να διοργανώσουν κάτι αντίστοιχο. «Δε θα γινόταν όμως χωρίς τη στήριξη και την ολόθερμη υποστήριξη από τον δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων και χωρίς την παρουσία του αγαπητού μας δημάρχου κ. Μπαλιούκου.

Εύχομαι να έχει συνέχεια – και θα την έχει – και ελπίζω του χρόνου σε εμπλουτισμό με διάφορες άλλες ακόμα προσθήκες». Εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Τριφυλίας κ.κ. Χρυσόστομο, ο π. Παναγιώτη Σπυρόπουλος, μετέφερε τις ευλογίες του και ευχήθηκε στους μαθητές τα καλύτερα για την πρόοδό του.

Τέλος ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, καλωσόρισε τα παιδιά και τόνισε πως «… το ραντεβού που έχει καθιερωθεί εδώ και 12 χρόνια και μας γεμίζει χαρά και προσμονή για την επιμέλεια που διαπιστώνουμε. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες, την Οργανωτική Επιτροπή και κυρίως στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που στηρίζει αυτά τα γεγονότα και τα εμπλουτίζει.

Η μοίρα και η χαρά της αυτοδιοίκησης είναι δογματικά να υποστηρίζει τέτοιες εκδηλώσεις και κυρίως όταν απευθύνονται στα παιδιά. Θέλω να ευχαριστήσω όμως την κα Παπαντωνοπούλου που ξεκίνησε πριν 12 χρόνια αυτή την εκδήλωση» σχολίασε.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η  διευθύντρια του Λυκείου Κρεστένων, Αναστασία Μαστοροπούλου.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος