FOLLOW US: facebook twitter

Η αποκομιδή των σκουπιδιών στο Δ.Σ Πύργου και υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης με την Κινητή Μονάδα της Τριανταφυλλιάς ως τον Ιούνιο του 2019

Ημερομηνία: 27-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Την υπογραφή συμπληρωματικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας και  του δήμου Πύργου , για την «Χρηματοδότηση και τιμολογιακή πολιτική για την εκτέλεση του έργου Κινητής Μονάδας Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Νομού Ηλείας ΜΟΜΑΚ Ν. Ηλείας – αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου στην προχθεσινοβραδυνή του συνεδρίαση, εξουσιοδοτώντας τον δήμαρχο για την υπογραφή της.  Σύμφωνα με την συμπληρωματική αυτή σύμβαση που ισχύει μέχρι τον Ιούνιο του 2019, ο δήμος Πύργου έχει το δικαίωμα μεταφοράς και επεξεργασίας στην Κινητή Μονάδα της Τριανταφυλλιάς 49.000 τόνους σκουπίδια, ενώ το κόστος μειώνεται από 54 ευρώ με ΦΠΑ σε 49 ευρώ τον τόνο.

Ωστόσο  και στα προ ημερήσιας διάταξης, το θέμα που απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο, ήταν εκείνο της αποκομιδής των σκουπιδιών που τον τελευταίο καιρό παρουσιάζει προβλήματα και το οποίο έθεσε αρχικά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τ. Αντωνακόπουλος ζητώντας ενημέρωση από τον δήμαρχο. Μάλιστα ο κ. Λιατσής έδωσε την απάντησή του μέσω της ενημέρωσης του Σώματος από την Δ/ντρια του Τομέα Καθαριότητας και ανακύκλωσης Γαγιανή Σισκάκη την οποία κάλεσε στο βήμα να ενημερώσει πως γίνεται η αποκομιδή και με ποια προβλήματα. Η κ. Σισκάκη τόνισε ότι αφενός υπάρχει έλλειψη προσωπικού και η αποκομιδή γίνεται με 7 άτομα μόνιμο προσωπικό, τα απορριμματοφόρα είναι παλιά και χαλάνε συνέχεια και τέλος ότι για να δοθεί λύση ο δήμος κάνει ενέργειες για να προμηθευτεί πέντε απορριμματοφόρο με leasing. Συμπληρωματικά κατά την διάρκεια της  συζήτησης, ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Σκαρτσιάρης τόνισε ότι την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να τους δοθούν οι όροι για την μίσθωση δύο απορριμματοφόρων ενώ μέσω προγράμματος του Υπουργείου Εσωτερικών θεωρεί ότι θα μπορούν να προμηθευτούν κι άλλα.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του τόνισε ότι μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με τα απορρίμματα αλλά «η κατάσταση δεν είναι ανυπόφορη» και ότι δεν ενδίδει στην λύση της ιδιωτικοποίησης, κάτι το οποίο σχολίασε και ο κ. Αργυρόπουλος δηλώνοντας ότι η παράταξη του δεν θα συναινέσει ποτέ σε μια τέτοια λύση, καλώντας τη δημοτική αρχή να υποστηρίξει το θέμα της ανακύκλωσης που έχει πέσει δραματικά από το 22% στο 8% και ίσως και χαμηλότερα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος