FOLLOW US: facebook twitter

Ημερίδα του ΕΒΕ Ηλείας αύριο στην Ολυμπία: «Ο τομέας της κρουαζιέρας στην περιοχή EUSAIR: Προκλήσεις και μελλοντικές προοπτικές»

Ημερομηνία: 26-06-2018 | Συντάκτης:

Το Δίκτυο Πανεπιστημίων, Περιφερειών, Εμπορικών Επιμελητηρίων και Πόλεων Αδριατικής Ιονίου (Πρωτοβουλία AI-NURECC) και το Επιμελητήριο Ηλείας – μέλος του Forum AIC – πραγματοποιούν ημερίδα με τίτλο «O τομέας της κρουαζιέρας στην περιοχή EUSAIR : προκλήσεις και μελλοντικές προοπτικές» που θα διεξαχθεί στο συνεδριακό κέντρο ΣΠΑΠ Αρχαίας Ολυμπίας αυριο Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018.

Στην τουριστική επιχείρηση, ένας από τους πιο δυναμικούς τομείς είναι τα κρουαζιερόπλοια. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η ζήτηση για κρουαζιέρες έχει αυξηθεί σημαντικά σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής της Αδριατικής και του Ιονίου. Ωστόσο, πρόσφατα παρατηρήθηκε μικρή μείωση στον αριθμό των επιβατών. Αυτό αποτελεί ένα σαφές μήνυμα για τους φορείς και τους επιχειρηματικούς παράγοντες και στις δύο πλευρές της Αδριατικής και του Ιονίου ώστε να αρχίσουν να εξετάζουν τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας κρουαζιερόπλοιων. Αυτό είναι ακόμη περισσότερο απαραίτητο, δεδομένου ότι απαιτούνται τεράστιες επενδύσεις σε υποδομές για την κάλυψη μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων. Πρόκειται για μια παγκόσμια επιχείρηση ικανή να προσελκύσει τουρίστες από όλο τον κόσμο, ειδικά από την Κίνα. Πράγματι, υπάρχει ιδιαίτερη έμφαση στη χώρα αυτή το 2018, Ευρωπαϊκό Έτος Τουρισμού της ΕΕ-Κίνας.

Το workshop θα επικεντρωθεί ειδικά σε θέματα όπως οι θεματικές τουριστικές διαδρομές, η πολιτιστική κληρονομιά και η ενίσχυση των δεξιοτήτων μέσω της κατάρτισης. Θα εξεταστούν επίσης τα εργαλεία χρηματοδότησης και ο τρόπος διασφάλισης της βιωσιμότητας των έργων και η προώθηση των νέων ιδεών πολιτικής. Καθώς η βιωσιμότητα είναι ένας από τους κύριους στόχους της πρωτοβουλίας AI-NURECC, τα αποτελέσματα και η απολογισμός αυτού του εργαστηρίου θα χρησιμοποιηθούν σε επακόλουθες εκδηλώσεις σε όλο το έργο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος