FOLLOW US: facebook twitter

Ημέρα δημιουργίας στο ΕΕΕΕΚ Πύργου!: Έμαθαν για τους σπόρους και τα αρωματικά φυτά και έφτιαξαν κηραλοιφές

Ημερομηνία: 27-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Ξεχωριστή ήταν η χθεσινή ημέρα για τους μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πύργου καθώς το σχολείο τους επισκέφθηκε η ιδρύτρια της ομάδας Παραδοσιακών Σπόρων κ. Ολγα Βενιζέλου Ρουβά. Με την διάθεση αλλά και την όρεξη που την διακρίνει, προσπάθησε να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις και την αγάπη της για τα αρωματικά φυτά και τους σπόρους στα παιδιά αλλά και να τους μάθει πώς να φτιάχνουν κηραλοιφές και αντισκωρικά πουγκάκια για τις ντουλάπες με λεβάντα.

Πιο αναλυτικά, αφού εξήγησε για τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων στα παιδιά τους έδειξε, πως να παρασκευάζουν αρωματικά φυτά και να χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα τους ανάλογα με τη χρήση τους.

Τα παιδιά με τη βοήθεια της κας Όλγας και των εκπαιδευτικών τους έφτιαξαν κεραλοιφές με βάση το αγνό κερί μέλισσας καθώς και το παρθένο λάδι του τόπου μας. Επίσης έφτιαξαν κηραλοιφές με αρωματικά φυτά όπως λεβάντα, χαμομήλι , καλαντούλα, καντούρι, μελισσόχορτο κ.α.

Οι μαθητές  εμπέδωσαν και ευχαριστήθηκαν την όλη διαδικασία και ενεπλάκησαν βιωματικά με την εκπαιδευτική διαδικασία και προσκάλεσαν την κα Όλγα να επισκεφτεί ξανά το σχολείο τους ώστε να τα μυήσει στα μικρά μυστικά που κρατά κρυμμένα η φύση στους κόλπους της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος