FOLLOW US: facebook twitter

Ηλεία: Με κουρασμένο προσωπικό και επιβαρυμένα μέσα ξεκινά η αντιπυρική περίοδος

Ημερομηνία: 02-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ξεκίνησε από χθες επίσημα η αντιπυρική περίοδος, στην Ηλεία. Ο νομός σχεδόν δύο μήνες πριν την έναρξη της, βρέθηκε αντιμέτωπος με μεγάλες και επικίνδυνες πυρκαγιές, όπου κάηκαν χιλιάδες στρέμματα γης.

Το προσωπικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών ξεκινά ένα δύσκολο εξάμηνο και ήδη υπάρχει κόπωση από τα συχνά περιστατικά πυρκαγιών – σχεδόν καθημερινά – αλλά και από τις τρεις μεγάλες πυρκαγιές που αντιμετώπισαν οι δυνάμεις σε Αγ. Αποστόλους, Άγνατα τον Μάρτιο και Φρίξα – Σκιλλουντία – Καλυβάκια στον Απρίλιο.

Πυρκαγιές που κατανάλωσαν δυνάμεις, αφού οι πυροσβέστες βρέθηκαν για μέρες στις περιοχές αυτές έως ότου “καθαρίσουν” πλήρως όλη την περιοχή για να μην υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης στη συνέχεια.

Όμως και τα οχήματα της Πυροσβεστικής που δοκιμάστηκαν σε δύσκολες συνθήκες, παρουσιάζουν βλάβες και φθορές, τη στιγμή που άλλες χρονιές ήταν ετοιμοπόλεμα τέτοια εποχή με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Απο την Πρωτομαγιά τίθεται σε εφαρμογή και η Πυροσβεστική Διάταξη 1/2018 που αφορά στην απαγόρευση καύσης αγροτικών εκτάσεων χωρίς την άδεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και αφού ληφθούν τα μέτρα που ορίζονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Παράλληλα απαγορεύεται γενικά η χρήση πυρός λόγω αυξημένης επικινδυνότητας στην ύπαιθρο.

Οι απαγορεύσεις έχουν ισχύ από την 1η Μαΐου έως την 31η Οκτωβρίου 2018.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος