FOLLOW US: facebook twitter

Ηλεία: Με καθυστέρηση τα έργα στους δρόμους αντιπυρικής προστασίας

Ημερομηνία: 31-08-2018 | Συντάκτης:

Θύμα γραφειοκρατικών αγκυλώσεων πέφτει και η Ηλεία στον τομέα της αντιπυρικής προστασίας. Λίγο πριν εκπνεύσει το καλοκαίρι και η αντιπυρική περίοδος πιστώθηκαν τα κονδύλια για την διενέργεια διαγωνισμού για τη συντήρηση και βελτίωση αντιπυρικών λωρίδων – δρόμων στην περιοχή του δήμου Πύργου. Το έργο προϋπολογισμού 26.000 ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δημοπρατήθηκε χθες στο Δασαρχείο Πύργου και ο προσωρινός ανάδοχος προκρίθηκε με έκπτωση ύψους 72%. Αναμένεται να ξεκινήσει σε περίπου δέκα ημέρες και αφορά σε παρεμβάσεις στις περιοχές της Ωλένης, του Κατακόλου, του Λεβεντοχωρίου και του Αγ. Ηλία.

Ο εύλογος χρόνος υλοποίησης του έργου, θα ήταν στις αρχές του καλοκαιριού το αργότερο. Οι μελέτες είναι έτοιμες από το Δασαρχείο Πύργου από το Μάρτιο, όμως τα κονδύλια άργησαν χαρακτηριστικά. Σε τέτοιο βαθμό που οι φθινοπωρινές βροχές, είναι πιθανό να προκαλέσουν σημαντικές φθορές στους δρόμους λίγες ημέρες μετά την αποκατάστασή τους.

«Το θέμα των χρηματοδοτήσεων είναι κάτι που επανειλημμένως αναφέρει και στην κεντρική ηγεσία, ότι πρέπει να δίδονται νωρίς την άνοιξη. Να γνωρίζουμε από το Μάρτιο που συντάσσουμε τις μελέτες τα χρήματα που είναι διαθέσιμα. Όσο περνά η αντιπυρική περίοδος τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος» σχολίασε ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση.

Συμπλήρωσε πως στους συγκεκριμένους δρόμους που γίνονται παρεμβάσεις «… είναι πολλαπλό το όφελος γιατί αυτοί οι δρόμοι εξυπηρετούν πάρα πολλές ανάγκες είναι αγροτοδασικοί. Χωράφια και δάση εναλλάσσονται σε ένα μωσαϊκό, έχουμε ένα μεικτό δίκτυο το οποίο αν το συντηρήσουμε νωρίς το Μάρτη θα υπάρχει όφελος για τον πολίτη και το περιβάλλον. Το λέμε συνεχώς είναι κρίμα να ξοδεύονται τα χρήματα και το όφελος να μην το απολαμβάνει η κοινωνία ολόκληρο».

Από την άλλη πλευρά το «παρήγορο» είναι πως η χρήση βαρέως τύπου μηχανημάτων όπως η μπουλντόζα εξομαλύνει την κατάσταση διαμορφώνοντας καλύτερα τους δρόμους και τους καθιστά λίγο πιο ανθεκτικούς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος