FOLLOW US: facebook twitter

«Ηλείας Εγκώμιον 2018»: Από το Πολιτιστικό Σύλλογο Τραπεζικών Ηλείας-Αφιέρωμα στο τρίπτυχο Αρχαία Ολυμπία-Αρχαία Ήλιδα-Επικούρειος

Ημερομηνία: 21-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Ομιλητές Απ. Πιερρής, Δ. Σιμόπουλος και Π. Ζέβλας

Με τίτλο «Ηλείας Εγκώμιον 2018»  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Ηλείας  θα παρουσιάσει την Κυριακή 1η Απριλίου  ,στις 8 μμ, στην Αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας [Νομαρχία] μια  σημαντική εκδήλωση πανελλήνιας εμβέλειας.

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στο τρίπτυχο των Αρχαιολογικών χώρων της Ηλείας , στην Αρχαία Ολυμπία – Αρχαία ΄Ηλίδα και τον Επικούρειο Απόλλωνα καθώς και στο παρελθόν και παρόν της Ηλείας.

Ευχή και προσδοκία, η προβολή του τόπου μας, αλλά και αξίωση και στόχος, η επιστροφή των αρχαιοτήτων στην κοιτίδα τους .
Συμμετέχει μια πλειάδα εκλεκτών  ειδικών στα παραπάνω θέματα

-Εισηγήσεις

Απόστολος Πιερρής Διευθυντής του Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών της Πάτρας με θέμα ”

Οι Ηλείοι και η Ολυμπία στο πρώτο μισό του Χρυσού Αιώνα

Στοχασμοί πάνω στην αρχαία Ηλειακή Ιδιοταυτότητα ”

Παναγιώτη Ζεύλας, Διδάκτορα Πολ.Φιλοσοφίας – Διευθυντή της Αβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε.Ηλείας με Θέμα “Η (ε)ξέλαση, ένας  θεσμός αλληλεγγύης στην Ηλεία”

Διονύσης Σιμόπουλος Αστροφυσικός, επ. διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανητάριου,με θέμα “Ο γιος του Γρύλλου στους πρόποδες του Λαπίθα”

-Απαγγελία Πάυλος Αυγερινόπουλος,Ασπασία Αργυροπούλου, Ιωσηφ Αργυρίου,Μαριάννα Μαρτέλη
-Στο καλλιτεχνικό μέρος η Χορωδία του παραρτ. Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου
Θρησκευτικά Μνημεία της Ηλείας [ευγενική προσφορά του Συλλόγου Ξενοδόχων Πύργου]

Η μεγάλη αυτή εκδήλωση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έχουν ήδη δηλώσει την παρουσία τους πολλοί πανεπιστημιακοί, δημοφιλείς καλλιτέχνες,άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών αλλά και από όλα τα σημεία του Νομού,αφού αφορά τη διαδρομή και τον Πολιτισμό της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι ομότιτλη εκδήλωση με το ίδιο περιεχόμενο, αλλά με άλλη δομή, έγινε τα τέσσερα τελευταία χρόνια ,με μεγάλη απήχηση και επιτυχία..

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος