FOLLOW US: facebook twitter

«Ζωντάνεψε» το Μουσείο της Ήλιδας: «Αρχαιολόγοι»-ξεναγοί οι μαθητές του 1ου δημοτικού Αμαλιάδας!

Ημερομηνία: 24-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Μια πραγματική πολύ ξεχωριστή ξενάγηση στα εκθέματα του Μουσείου της Ήλιδας, είχαν την ευκαιρία να κάνουν όλοι όσοι το επισκέφθηκαν την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, αφού τον ρόλο των «αρχαιολόγων» είχαν αναλάβει οι μικροί μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας που συμμετείχαν στον εορτασμό! Μια εκπαιδευτική δράση άξια συγχαρητηρίων, που αποτελεί μύηση για τα παιδιά στον κόσμο των μουσείων, των μνημείων, της αρχαιολογικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ειδικά στην περίπτωση του Μουσείου της Αρχαίας Ήλιδας, έχει ακόμα πολύ μεγαλύτερη σημασία.

Οι μαθητές ήταν ντυμένοι με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες, «διαβασμένοι» για να εξηγήσουν τα εκθέματα στους έκπληκτους επισκέπτες του Αρχαιολογικού Μουσείου της Ήλιδας που απόλαυσαν την ξενάγηση, ανέλαβαν αυτόν τον ρόλο  με τη δροσιά της ηλικίας τους, μαζί με την αρχαιολόγο Πέπη Παναγοδήμου.  Στις εκδηλώσεις συμμετείχε και η Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας, όπου τα μέλη και οι φίλοι της Βιβλιοθήκης επέλεξαν φέτος να επισκεφτούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας, το οποίο ήταν ένα από τα τρία Μουσεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας που διασυνδέθηκε ηλεκτρονικά στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας.

Τίτλος της εκδήλωσης ήταν : «Login, Checkin, post και like στα Μουσεία της Ηλείας», όπου έγινε ζωντανή σύνδεση μέσω smartphones των Αρχαιολογικών Μουσείων Ήλιδας, Πύργου και Ολυμπίας και παράλληλη παρουσίαση επιλεγμένων εκθεμάτων και βιωματικών δράσεων σε σχολικές ομάδες και ομάδες κοινού. Live μετάδοση βίντεο στην ομώνυμη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook!

Τα μέλη της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης, έδωσαν τα συγχαρητήρια τους στους αρχαιολόγους της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηλείας,  τους εκπαιδευτικούς, το προσωπικό των μουσείων και περισσότερο από όλους τους μικρούς μαθητές για την όμορφη ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς!

Φωτογραφίες: Πουλχερία Γεωργιοπούλου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος