FOLLOW US: facebook twitter

Ζωγράφισαν την Ευρώπη με τα δικά τους μάτια

Ημερομηνία: 09-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Τα έργα της Ευφροσύνης Γιατρά και του Μπλετσάκη Μάριου βρίσκονται ανάμεσα στα 30 πρώτα και θα αποτελέσουν μέρος της έκθεσης ζωγραφικής στο προσεχές μέλλον στα Γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαικής Επιτροπής στην Αθήνα.

 

-Διακρίθηκαν 19 μαθητές στων εικαστικών εργαστηρίων του Κάμπου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

-Τα έργα τους θα παρουσιαστούν σήμερα στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος σε ψηφιακή έκθεση ζωγραφικής

Μεγάλη χαρά έφεραν τα αποτελέσματα με τα διακριθέντα έργα των μικρών καλλιτεχνών στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ με θέμα: “H Ευρώπη αναλογίζεται το παρελθόν της και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον”.

Ο διαγωνισμός διήρκησε από 1 έως 20 Απριλίου 2017, κατά τη διάρκεια του οποίου συγκεντρώθηκαν πάνω από 500 έργα, εκ των οποίων τα διακριθέντα θα βραβευθούν από την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Υπουργείο Εξωτερικών.

19 έργα των παιδιών απο τα εικαστικά εργαστήρια ΕΣΤΙΑ Ανδραβίδα, Βάρδα, Νεα Μανωλάδα, Γαστούνη(Heterronymous) και 117 Π.Μ. βρίσκονται ανάμεσα στα 62 διακριθέντα.

Η εικαστικός κ. Ελένη Σταθοπούλου με μαθητές της από τα τμήματα Εικαστικών Βάρδας και Διασποράς από παλαιότερα στιγμιότυπα.

 

Τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν σε ψηφιακή έκθεση ζωγραφικής σήμερα Τρίτη 9 Μαίου 2017 και ώρα 14:30 στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος. Την Ψηφιακή Έκθεση Ζωγραφικής διακριθέντων έργων του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Παιδικής Ζωγραφικής που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διπλού εορτασμού με την αφορμή συμπλήρωσης 60 χρόνων από την υπογραφή των Συνθηκών της Ρώμης και 40 χρόνων παρουσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διοργανώνει η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Έργα Ηλείων μαθητών που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό για την Ευρώπη

 

Μάλιστα, όπως αναφέρει η Ελένη Σταθοπούλου, εικαστικός και δασκάλα των εργαστηρίων στα οποία συμμετέχουν οι 19 διακριθέντες μαθητές « το έργο της Ευφροσύνης Γιατρά και του Μπλετσάκη Μάριου βρίσκονται ανάμεσα στα 30 πρώτα και θα αποτελέσουν μέρος της έκθεσης ζωγραφικής στο προσεχές μέλλον στα Γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαικής Επιτροπής στην Αθήνα.

Όλα τα παιδιά αγκάλιασαν το θέμα του διαγωνισμού και ζωγράφισαν για την Ευρώπη με τα δικά τους μάτια. Ευχαριστούμε εξαιρετικά την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας και της ευχόμαστε καλή συνέχεια με επίσης αξιόλογες δραστηριότητες. ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε ΟΛΑ τα παιδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και δημιούργησαν με ιδιαίτερη αγάπη τα έργα τους.»

Οι διακριθέντες μικροί καλλιτέχνες από τα Εικαστικά εργααστήρια του Ηλειακού Κάμπου είναι:
1. Αντωνακοπούλου Κωνσταντίνα 7 ετών
2. Αποστολοπούλου Κυριακή 8 ετών
3. Αργυρού Χρύσα 12 ετών
4. Βαρβαρέσου Μαλένα 6 ετών
5. Γιόβα Ξένια 8 ετών
6. Γιατρά Ευφροσύνη 9 ετών
7. Ηλιοπούλου Γεωργία 6 ετών
8. Θανοπούλου Γεωργία 12 ετών
9. Κατσαρίδη Ελένη 6 ετών
10. Κατσαρού Γεωργία 8 ετών
11. Κοτσέτας Πέτρος 12 ετών
12. Μπλετσάκης Μάριος 12 ετών
13. Νάνσυ Κουτσουρά 13 ετών
14. Παναγιώταρου Ελίνα 7 ετών
15. Παναγιωτοπούλου Αριάδνη 6 ετών
16. Πανταζή Ηλιάνα 6 ετών
17. Πατινιώτη Αρετή 11 ετών
18. Ρουμελιώτη Ευγενία 12 ετών
19. Φωτόπουλος Νεκτάριος 6 ετών


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος