FOLLOW US: facebook twitter

Ζησιμάτος-Λεβέντης: Προτεραιότητα το αεροδρόμιο Ανδραβίδας

Ημερομηνία: 11-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Με τον διευθυντή της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων, κ. Γ. Ζησιμάτο, συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κ.  Λεβέντης

 

Με τον διευθυντή της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων, κ. Γιώργο Ζησιμάτο, συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κώστας Λεβέντης, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει το Επιμελητήριο για την οικονομική ανάπτυξη της Ηλείας.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η αξιοποίηση του αεροδρομίου της Ανδραβίδας μέσα από την ανάπτυξη εμπορευματικού αεροσταθμού και τη δρομολόγηση πτήσεων διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων (cargo) σε διεθνές επίπεδο.

Ο κ. Λεβέντης ανέπτυξε στην επιχειρηματολογία του τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού μας, τονίζοντας ότι η δρομολόγηση πτήσεων «κάργκο» θα προσφέρει τη δυνατότητα ταχείας και ασφαλούς μεταφοράς των ποιοτικών και διεθνώς αναγνωρισμένων αγροτικών προϊόντων της Ηλείας σε νέες αγορές, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, και θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στο λιμάνι της Κυλλήνης.

Για τον λόγο αυτό, ήδη το επιστημονικό προσωπικό του Επιμελητηρίου καταρτίζει σχετική μελέτη βιωσιμότητας, σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις του νομού, τον Σύνδεσμο Εταιρειών logistics και τραπεζικά ιδρύματα, προκειμένου να τεκμηριώσει με επάρκεια την αναγκαιότητα έναρξης πτήσεων «κάργκο».

Ο κ. Ζησιμάτος αξιολόγησε θετικά την αναπτυξιακή πρόταση του Επιμελητηρίου Ηλείας και πρόσθεσε ότι το προσεχές χρονικό διάστημα θα επισκεφθεί τον νομό μας προκειμένου να γίνει αυτοψία στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας και να προχωρήσει ακολούθως στις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της πρότασης.

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηλείας θα συνεχίσει τις επαφές της με πλήθος φορέων, με πρώτιστο κριτήριο την οικονομική πρόοδο των επιχειρήσεων του νομού μας και την πολυδιάστατη ανάπτυξη της ηλειακής οικονομίας.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot