FOLLOW US: facebook twitter

Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού: Στους Ηλειακούς δρόμους του κρασιού

Ημερομηνία: 13-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Επισκέψεις και κεράσματα στα οινοποιεία του νομού για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Στους δρόμους του κρασιού βρέθηκαν χθες πολίτες της Ηλείας αλλά και επισκέπτες του νομού, προκειμένου να γνωρίσουν περισσότερα για τον οίνο αλλά και την ιστορία των οινοποιείων του τόπου.  Αφορμή στάθηκε η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού, την οποία γιόρτασαν δεκάδες οινοποιεία στην χώρα μας.

Οι πόρτες των οινοποιείων της Ηλείας άνοιξαν από τις 11 το πρωί έως την δύση του Ηλείου και υποδέχθηκαν πολυάριθμους επισκέπτες που έδειξαν ενδιαφέρον για τους μοναδικούς αυτούς χώρους…

Μία μοναδική γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού που θα επισκεφθούν την προσεχή Κυριακή 12 Νοεμβρίου τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού στην Ηλεία, καθώς θα συμμετέχουν μαζί με εκατοντάδες άλλα οινοποιεία της χώρας αλλά και όλης της Ευρώπης, στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού. Στην Ηλεία συμμετείχαν στη «γιορτή» μεταξύ άλλων το Κτήμα Μερκούρη στο Κορακοχώρι και το Κτήμα Μπριτζίκη στο Λαντζόι.

Στο Κτήμα Μερκούρη, οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους αμπελώνες και τους ελαιώνες του κτήματος, αλλά και στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του οινοποιείου. Οι επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν με την ομορφιά του κτήματος, αλλά και την ιστορία που κρύβεται σε κάθε γωνιά του οινοποιείου.

Με ενδιαφέρον άκουσαν τα μικρά μυστικά που αποκάλυψαν τα μέλη της οικογένειας Κανελλακόπουλου, ρώτησαν αρκετές λεπτομέρειες σχετικά με την παραγωγή του κρασιού και τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στο κτήμα και τέλος δοκίμασαν τα υπέροχα κρασιά του…

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος