FOLLOW US: facebook twitter

Ερώτηση Γ. Κουτσούκου στον Υπουργό Παιδείας για το δημοτικό Ν. Μανωλάδας

Ημερομηνία: 18-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

koutsoukos

Να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα στέγασης του σχολείου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, κατέθεσε ο βουλευτής Ηλείας ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ Γιάννης Κουτσούκος με θέμα  «Να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα στέγασης του δημοτικού σχολείου Νέας Μανωλάδας», αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής:

 «Η πρόσφατη κατάληψη του δημοτικού σχολείου Νέας Μανωλάδας έφερε για μια ακόμα φορά στην επιφάνεια το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές της περιοχής, καθώς μετά από τον καταστροφικό σεισμό του 2008, το σχολείο στεγάζεται σε λυόμενα, τα οποία όμως, είναι πλέον ακατάλληλα.

Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Νέας Μανωλάδας, υποχρεώνονται να φοιτούν σε κοντέινερ, κάτω από δυσμενείς και  άκρως ανθυγιεινές συνθήκες, γεγονός που δυσχεραίνει την πραγματοποίηση της διδασκαλίας με αρνητικές επιπτώσεις στην μαθησιακή διαδικασία, καθώς και στην υγεία των μαθητών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το σχολείο αυτό, όπου φοιτούν σήμερα 80 παιδιά, στελεχώνεται από έμπειρους δασκάλους, οι οποίοι με τις πρωτοβουλίες τους -και παρά τις δύσκολες συνθήκες- κάνουν το καλύτερο δυνατό  για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.

Δυστυχώς όμως, μέχρι σήμερα και παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα έχει αναδειχθεί από πρωτοβουλίες των τοπικών φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, καμία λύση δεν έχει δοθεί από την πολιτεία.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

  1. Τι άμεσες ενέργειες πρόκειται να κάνετε για την αντικατάστασητωνφθαρμένων και ακατάλληλων πλέονλυόμενων μεκαινούργια, ως ότου κατασκευαστεί το νέο σχολείο;
  2. Ποιες είναι οι ενέργειες σας και τι χρονοδιάγραμμα προβλέπεται για την κατασκευή του νέου σχολείου;»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος