FOLLOW US: facebook twitter

Ερώτηση Γιάννη Κουτσούκου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: «Πότε επιτέλους θα ξεκινήσει να υλοποιείται το Μέτρο 19.2 του Leader για το Ν. Ηλείας;»

Ημερομηνία: 06-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου για το  Μέτρο 19 Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER του Π.Α.Α. 2014-20 που είναι το μοναδικό Μέτρο που σχεδιάζεται και υλοποιείται από την τοπική κοινωνία και τους φορείς της και εφαρμόζεται στις αγροτικές περιοχές, κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Κοτσούκος ρωτώντας πότε επιτέλους θα ξεκινήσει.

Στην ερώτησή του ο κ. Κουτσούκος αναφέρει:

«Στόχος του Μέτρου είναι να δημιουργηθούν δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις στις αγροτικές περιοχές για να υπάρχει ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή που θα δώσουν έρεισμα να παραμείνουν οι αγρότες στον τόπο τους και να παράγουν.

Όμως, αυτό που παρατηρείται είναι μια απίστευτη ολιγωρία από την πλευρά του Υπουργείου, ως προς την εφαρμογή και υλοποίηση του προγράμματος, καθώς το Μέτρο 19.2 που αφορά τους ιδιώτες επενδυτές δεν έχει ακόμα προκηρυχθεί, με αποτέλεσμα οι εν δυνάμει επενδυτές απογοητευμένοι περιμένουν χωρίς να βλέπουν φως στο τούνελ της κρατικής αδιαφορίας.

Ο Νομός Ηλείας, κατ’ εξοχήν αγροτικός Νομός, έχει δεχτεί -ιδιαιτέρως στα χρόνια της κρίσης- μεγάλο πλήγμα στον παραγωγικό του ιστό αλλά και στην ανάπτυξη των περιοχών του. Το Leader αποτελεί για πολλούς κατοίκους μια ευκαιρία να επενδύσουν στην περιοχή τους με την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο.

Η μεγάλη καθυστέρηση του Υπουργείου δημιουργεί όλο και μεγαλύτερο κίνδυνο να εγκαταλείψουν την προσπάθεια και οι πόροι που θα κατανεμηθούν στην περιοχή να χαθούν και να χαθεί έτσι άλλη μια ευκαιρία για το Νομό.

Επειδή οι -σκληρές και για τις αγροτικές περιοχές- συνέπειες της οικονομικής κρίσης είναι ακόμη εδώ και επειδή είναι χρέος μας να εκμεταλλευτούμε και το τελευταίο ευρώ της κοινοτικής χρηματοδότησης,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Ποιός είναι ο Προϋπολογισμός του Μέτρου 19.2για το Ν. Ηλείας;

2. Τι προτίθεται να πράξει, ώστε να μην διαψευστούν οι ελπίδες των ιδιωτών επενδυτών αφ’ ενός και αφ’ ετέρου να μην χαθούν πολύτιμοι κοινοτικοί πόροι;

3. Πότε επιτέλους θα ξεκινήσει να υλοποιείται το Μέτρο 19.2 τουLeader για το Ν. Ηλείας;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Κουτσούκος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος