FOLLOW US: facebook twitter

Εργατικό Κέντρο Πύργου: «Τα μέτρα ισοπεδώνουν την κοινωνία»

Ημερομηνία: 18-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ημέρα πανελλαδικών απεργιακών κινητοποιήσεων η χθεσινή και τα μέλη του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Πύργου αναφέρθηκαν στις διεκδικήσεις τους εκφράζοντας ταυτόχρονα την αντίδραση τους ενάντια στο 4ο μνημόνιο.

Ο πρόεδρος του Ε.Κ. Πύργου Γιάννης Βένδρας επισήμανε ότι ο αγώνας απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων που ετοιμάζεται να υλοποιήσει η κυβέρνηση είναι μονόδρομος. «Απαιτούμε σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα, αντιμετώπιση της ανεργίας με ανακούφιση των ανέργων, όχι στους πλειστηριασμούς κατοικιών, άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μνημονιακών διατάξεων, κατάργηση της κρατικής εξουσίας για τον προσδιορισμό κατώτατου μισθού, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό, όχι στις περικοπές των συντάξεων και επαναφορά της επικουρικής σύνταξης».

Η πρόεδρος των Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πύργου, Αν. Γ.Γ. του Ε.Κ. Πύργου Χρύσα Ζούπη αναφέρθηκε στην κατάργηση αργιών και Κυριακών που περιλαμβάνονται στο 4ο μνημόνιο.  «Δεν είναι μέτρο ανάπτυξης και δεν είναι θέμα θεσμών. Το άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές βοηθά τις πολυεθνικές που έχουν στόχο την κατάργηση και εξαφάνιση της μεσαίας και μικρομεσαίας επιχείρησης. Ο τζίρος που έχουν καταθέσει οι Καταστηματάρχες τις Κυριακές είναι μηδαμινός. Στον πολίτη δεν λείπουν Κυριακές για να ψωνίσει αφού δεν έχει δουλειά και είναι άνεργος αλλά εργασία και μισθοί. Ποτέ την Κυριακή».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot