FOLLOW US: facebook twitter

ΕΠΣ Ηλείας: Η προκήρυξη των νέων πρωταθλημάτων

Ημερομηνία: 08-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”35394″ img_size=”full”][vc_column_text]Όπως πέρυσι η ανάδειξη πρωταθλητή στην Α1

Στη δημοσιότητα έδωσε η Διοργανώτρια την προκήρυξη των πρωταθλημάτων της περιόδου 2017- 2018.

Σ’ ότι αφορά την ανάδειξη πρωταθλητή στην Α1 Κατηγορία παραμένουν οι αγώνες πλέι οφς και μάλιστα με την περσινή τους μορφή. Δηλαδή με τη συμμετοχή των τεσσάρων πρώτων ομάδων της τελικής κατάταξης, χωρίς να υπάρχει όριο στις βαθμολογικές διαφορές.

Παράλληλα, διαφορές εν συγκρίσει με πέρυσι δεν υπάρχουν και στον τρόπο διεξαγωγής των πλέι οφς σε Α2 και Β’ Κατηγορία.

Αλλαγές δεν έγιναν και στα διαμορφωμένα από πέρυσι μπόνους του πρώτου και δεύτερου στα πλέι οφ ανόδου Α2 και Β’ Κατηγορίας. Συν κάποια άλλα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚA ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ:

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για την Α1 Κατηγορία η δήλωση συμμετοχών ολοκληρώθηκε χθες

Κάθε σωματείο της Α2΄ κατηγορίας μέχρι την Παρασκευή 11/08/2017.

Κάθε σωματείο της Β΄ κατηγορίας μέχρι την Παρασκευή 18/08/2017.

Κάθε σωματείο της Γ΄ κατηγορίας μέχρι την Παρασκευή 08/09/2017.

– Σωματείο που δεν θα δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα που δικαιούται να λάβει μέρος, υποχρεούται εντός τριών (3) ημερών από τη λήξη της προθεσμίας να δηλώσει συμμετοχή σε κατώτερη κατηγορία διαφορετικά αποκλείεται της συμμετοχής σε οποιαδήποτε κατηγορία Άρθ. 7§3 ΚΑΠ.

Σωματείο που θα αποχωρήσει από πρωτάθλημα όταν αυτό είναι σε εξέλιξη, είτε με δική της απόφαση είτε για οποιονδήποτε λόγο που θεωρείται, σύμφωνα με τους κανονισμούς, ως αποχώρηση, τιμωρείται

α) Με άμεσο υποβιβασμό στην αμέσως κατώτερη κατηγορία αυτής που θα υποβιβάζονταν σε περίπτωση αγωνιστικού υποβιβασμού.

β) Με αφαίρεση έξι (6) βαθμών από το πρωτάθλημα της κατηγορίας που θα μετάσχει σε επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο.

γ) Με χρηματική ποινή πεντακόσια (500 €) Ευρώ

 

ΠΟΙΝΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

– Το σωματείο ΑΟ. ΓΟΥΜΕΡΟΥ Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ θα ξεκινήσει το παρόν πρωτάθλημα περιόδου 2017-2018 με αρνητική βαθμολογία δύο (-2) βαθμών.

– Το σωματείο Α.Π.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ θα ξεκινήσει το παρόν πρωτάθλημα περιόδου 2017-2018 με αρνητική βαθμολογία έξι (-6) βαθμών.

– Το σωματείο Α.Ο. ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ θα ξεκινήσει το παρόν πρωτάθλημα περιόδου 2017-2018 με αρνητική βαθμολογία τεσσάρων (-4) βαθμών.

– Το σωματείο ΝΕΟΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΣΤΑΙΪΚΩΝ θα ξεκινήσει το παρόν πρωτάθλημα περιόδου 2017-2018 με αρνητική βαθμολογία τριών (-3) βαθμών.

– Το σωματείο Α.Ο. ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΠΥΡΓΟΥ θα ξεκινήσει το παρόν πρωτάθλημα περιόδου 2017-2018 με αρνητική βαθμολογία δύο (-2) βαθμών.

– Το σωματείο Ε.Α.Π. ΗΛΕΙΑΣ θα ξεκινήσει το παρόν πρωτάθλημα περιόδου 2017-2018 με αρνητική βαθμολογία έξι (-6) βαθμών. (άρθρο 17§3 ΚΑΠ)

– Το σωματείο Α.Π.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΥΡΑΣ ΔΟΞΑ θα ξεκινήσει το παρόν πρωτάθλημα περιόδου 2016-2017 με αρνητική βαθμολογία τεσσάρων (-4) βαθμών.

 

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Εφόσον δεν υπάρξει ανάγκη μεταβολής τα πρωταθλήματα θ’ αρχίσουν ως εξής:

– Η Α1 DEDALOSSECURITY κατηγορία στις 16,17 Σεπτεμβρίου 2017.

– Η A2 SINNERCAFÉ κατηγορία στις 16,17 Σεπτεμβρίου 2017.

– Η Β’ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΑΡΙΣΤΟΓΕΙΤΩΝ κατηγορία στις 7,8 Οκτωβρίου 2017.

– Η Γ’ κατηγορία στις 15 Οκτωβρίου 2017

 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Τα σωματεία της Α1 DEDALOS SECURITY υποχρεούνται στην πρόσληψη προπονητή ΕΠΟ με κάρτα τριετούς διάρκειας σε ισχύ (Άρθρο 6, Παρ. 2 Κανονισμός Προπονητών ΕΠΟ 2016).

Κάθε σωματείο που απασχολεί διπλωματούχο προπονητή πριν την έναρξη των αγώνων πρωταθλήματος της ποδοσφαιρικής περιόδου 2017-2018 οφείλει υποχρεωτικά να εφοδιαστεί με το δελτίο πιστοποίησης προπονητή το οποίο και θα προσκομίζει στο διαιτητή πριν την έναρξη του αγώνα.

Όλα τα σωματεία οφείλουν υποχρεωτικά να εφοδιαστούν με δελτίο εκπροσώπου ομάδας το οποίο και θα προσκομίζουν στο διαιτητή πριν την έναρξη του αγώνα.

ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΔΕΛΤΙΑ (ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ – ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΜΑΔΑΣ) ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 50 ευρώ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ.

Στα σωματεία της Α1 DEDALOSSECURITY που δεν τηρούν τις διατάξεις των άρθρων 3,6,10 του Κανονισμού Προπονητών ΕΠΟ 2016 θα επιβάλλεται πρόστιμο από το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο 200 € ̊ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των εντός 15 ημερών από την ημέρα επιβολής της ως άνω ποινής, θα επιβάλλεται με απόφαση του ιδίου οργάνου πρόστιμο 400 €.

 

ΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Η κλήρωση των αγώνων πρωταθλήματος Α1, Α2 και Β κατηγορίας θα γίνει τη ΤΕΤΑΡΤΗ 23 Αυγούστου 2017 και ώρα 20:00 στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ EPIHOTELODYSSEAS στο ΚΑΤΑΚΟΛΟ).

Η κλήρωση των αγώνων πρωταθλήματος Γ’ κατηγορίας θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 04 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 20.00 στα γραφεία της Ένωσης, οδός Δραγατσανίου και Παπαφλέσσα, 1ος όροφος (Πλατεία Ξυστρή).

 

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Τα σωματεία της Α1 υποχρεούνται να συμμετέχουν με μία ομάδα, στα πρωταθλήματα υποδομής που διοργανώνει η ΕΠΣΗ (παιδικό ή προπαιδικό). Οι ποδοσφαιριστές που θα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα Υποδομής απαραίτητα θα αγωνίζονται με δελτίο αθλητικής ιδιότητας. Ταυτόχρονα με τη δήλωση συμμετοχής θα υποβάλουν και Υπεύθυνη δήλωση που θα γνωστοποιείται σε ποιο πρωτάθλημα Υποδομής επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Ομάδα που παρά τα παραπάνω, δεν δηλώσει συμμετοχή στα πρωταθλήματα Υποδομής, αυτόματα διακόπτεται η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα Α1 κατηγορίας και υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.

Σε περίπτωση μη καθόδου της ομάδας σε τρεις (3) αγώνες στο πρωτάθλημα Υποδομών, τότε η ανδρική ομάδα θα τιμωρείται με ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από τον πίνακα βαθμολογίας του τρέχοντος πρωταθλήματος και χρηματική ποινή εκατό ευρώ (150€) για κάθε αγώνα που δεν τελείται.

Σε περίπτωση που ομάδα της Α1 κατηγορίας δηλώσει συμμετοχή σε πρωτάθλημα Υποδομής αλλά δεν κατέλθει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα αυτό θα αφαιρούνται από το τρέχον πρωτάθλημα της ανδρικής ομάδας (Α1 κατηγορία) έξι (6) βαθμοί.

 

ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ

Στους αγώνες της Α1,A2,Β και Γ κατηγορίας (κανονικής διάρκειας, play offs και play outs) είναι υποχρεωτική η παρουσία γιατρού (η οποία θα αναγράφεται στο Φ.Α. και θα αποδεικνύεται με την υπογραφή και τη σφραγίδα του γιατρού) με ευθύνη του γηπεδούχου σωματείου. Σε περίπτωση απουσίας γιατρού ο αγώνας δεν θα διεξάγεται και το γηπεδούχο σωματείο θα υφίσταται τις κυρώσεις που προβλέπονται από το άρθρου 16§2α ΚΑΠ.

 

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο η έναρξη των πρωταθλημάτων δεν μπορεί να γίνει με τον προκαθορισμένο αριθμό σωματείων για την συμπλήρωση ή μη του αριθμού των σωματείων θα αποφασίζει η Ε.Ε. της ΕΠΣΗ.

– Υποβιβάζονται στην Α2 κατηγορία δύο (2) έως τέσσερα (4) σωματεία ανάλογα με την πορεία των ομάδων μας της Γ’ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας.

– Εάν δεν υποβιβαστεί κανένα σωματείο μας από την Γ Εθνική υποβιβάζονται δύο (2) σωματεία στην Α2 κατηγορία.

– Εάν υποβιβαστούν ένα (1) ή δύο (2) σωματεία μας από την Γ Εθνική υποβιβάζονται τρία (3) σωματεία στην Α2 κατηγορία

– Εάν υποβιβαστούν και τα τρία (3) σωματεία μας από την Γ Εθνική υποβιβάζονται τέσσερα (4) σωματεία στην Α2 κατηγορία.

 

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Προβιβάζονται από την Α2 κατηγορία στην Α1 το ελάχιστο δύο (2) και το ανώτερο τρία (3) σωματεία.

– Εάν υποβιβαστούν τρία (3) ή τέσσερα (4) σωματεία από την Α1 προβιβάζονται δύο (2) σωματεία

– Εάν υποβιβαστούν δύο (2) σωματεία από την Α1 προβιβάζονται τρία (3) σωματεία

– Υποβιβάζονται από την Α2 κατηγορία τέσσερα (4) σωματεία.

– Προβιβάζονται από την Β΄ κατηγορία στην Α2 το ελάχιστο δύο (2) και το ανώτερο πέντε (5) σωματεία.

– Υποβιβάζονται από τη Β’ κατηγορία στη Γ΄ κατηγορία τέσσερα (4) σωματεία (δύο από κάθε όμιλο).

– Προβιβάζονται από τη Γ΄ κατηγορία στη Β΄ το ελάχιστο δύο (2) και το ανώτερο πέντε (5) σωματεία.

 

 Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ – PLAY OFFS / PLAY OUTS

Μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν διπλοί αγώνες play offs για την τελική κατάταξη των ομάδων. Συγκεκριμένα θα αγωνιστεί ο πρώτος (1ος) με τον τέταρτο (4ο) και ο δεύτερος (2ος) με τον τρίτο (3ο) της βαθμολογικής κατάταξης των ομάδων. Ο πρώτος αγώνας play offs θα γίνει στην έδρα των σωματείων με την υψηλότερη βαθμολογία. Ο δεύτερος αγώνας play offs θα γίνει στην έδρα των σωματείων με την χαμηλότερη βαθμολογία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα διεξαχθεί και τρίτος (3ος) αγώνας στην έδρα των σωματείων με την υψηλότερη βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Η ανώτερη βαθμολογικά ομάδα χρειάζεται τέσσερις (4) βαθμούς, η δε κατώτερη βαθμολογικά ομάδα χρειάζεται πέντε (5) βαθμούς για να προκριθεί. Σε περίπτωση τριών (3) ισοπαλιών ευνοείται η ανώτερη βαθμολογικά ομάδα της γενικής κατάταξης της κανονικής περιόδου.

Οι νικητές των παραπάνω αγώνων θα δώσουν νέους αγώνες play offs μεταξύ τους για την ανάδειξη του πρωταθλητή, με τους ίδιους όρους όπως και οι προηγούμενοι αγώνες και με πλεονέκτημα έδρας της βαθμολογικά ανώτερης ομάδας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

 

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Α1

Εάν υποβιβαστούν δύο (2) σωματεία το τελευταίο σωματείο δέκατος έκτος (16ος) θα υποβιβάζεται απευθείας και το άλλο σωματείο μέσα από αγώνες play outs ως εξής:

Ο δέκατος τέταρτος (14ος) με τον δέκατο πέμπτο (15ο) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των πέντε (5) βαθμών

Ο ηττημένος των αγώνων αυτών υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.

Ο νικητής των αγώνων παραμένει στην κατηγορία.

Εάν υποβιβαστούν τρία (3) σωματεία το τελευταίο σωματείο δέκατος έκτος(16ος) θα υποβιβάζεται απευθείας και τα άλλα δύο (2) σωματεία μέσα από αγώνες play outs ως εξής:

Ο δωδέκατος (12ος) με τον δέκατο πέμπτο (15ο) εφόσον η διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των έξι (6) βαθμών, ο δέκατος τρίτος (13ος) με τον δέκατο τέταρτο (14ο) εφόσον η διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των πέντε (5) βαθμών.

Σε διαφορές μεγαλύτερες, οι ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία παραμένουν στην κατηγορία χωρίς να υπάρξουν αγώνες play outs.

Εάν υποβιβαστούν τέσσερα (4) σωματεία τα δύο (2) τελευταία σωματεία δέκατος έκτος και δέκατος πέμπτος (16ος και 15ος) θα υποβιβάζονται απευθείας και τα άλλα δύο (2) σωματεία μέσα από αγώνες play outs ως εξής:

Ο ενδέκατος (11ος) με τον δέκατο τέταρτο (14ο) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των έξι (6) βαθμών και ο δωδέκατος (12ος) με τον δέκατο τρίτο (13ο) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των πέντε (5) βαθμών.

Οι ηττημένοι των αγώνων αυτών υποβιβάζονται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.

Οι νικητές των αγώνων παραμένουν στην κατηγορία.

Σε διαφορές μεγαλύτερες, οι ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία παραμένουν στην κατηγορία χωρίς να υπάρξουν αγώνες play outs.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot