FOLLOW US: facebook twitter

Επιχειρηματικά δάνεια σε επιχειρήσεις της περιοχής από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ-Συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ημερομηνία: 09-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  συμμετέχει στη σύσταση τουΤαμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙ) με 10.000.000 ευρώ,  χρήματα που αφορούν αποκλειστικά επιχειρήσεις της περιοχής.  Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, το ποσό εκχωρήθηκε στο ΕΤΕΑΝαπό τον Άξονα Προτεραιότητας 1 του Περιφερειακού  Επιχειρησιακού  Προγράμματος  Δυτικής Ελλάδας 2014-2020,

Οι πόροι θα διοχετευτούν μέσω δανείων και εγγυήσεων σε επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας για το ποσό των τουλάχιστον 10 εκ ευρώ, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, δεδομένου ότι ένα μέρος του δανείου θα είναι άτοκο, αφού θα καταβάλλεται στο εμπορικό τραπεζικό σύστημα μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ.

Οι τελικοί αποδέκτες των ενισχύσεων του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ θα είναι, υπό σύσταση, νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις και ιδίως Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις, όλων των τύπων των εταιριών (ΑΕ, ΕΠΕ κλπ) καθώς και επιχειρήσεις της ΚΑΛΟ (Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας).

Όπως έχει ανακοινώσει το  ΕΤΕΑΝ ΑΕ, το συνολικό ύψος των δανείων αυτών, που θα χρηματοδοτηθούν κατά 50% από το ΕΤΕΑΝ (€192 εκ.) μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας και 50% από τις συνεργαζόμενες τράπεζες  (€192 εκ.) ανέρχεται σε 384 εκατ. ευρώ.

Τα δάνεια θα είναι :

  • Δάνεια επιχειρηματικής ανάπτυξης ειδικού σκοπού (κεφάλαια κίνησης) και θα κυμαίνονται από 10.000 έως 300.000 ευρώ σε συνάρτηση με τις λειτουργικές ανάγκες της επιχείρησης και η διάρκεια αποπληρωμής τους δεν θα υπερβαίνει τους 48 μήνες. Αφορά Δαπάνες αναπτυξιακού χαρακτήρα (π.χ. δαπάνες ίδρυσης, επέκτασης μίας επιχείρησης) και Δαπάνες που σχετίζονται με το εμπορικό/συναλλακτικό κύκλωμα της επιχείρησης (αγορά πρώτων & βοηθητικών  υλών, αγαθών, υπηρεσιών και εμπορευμάτων, γενικά έξοδα, εργασιακό κόστος  κ.λπ.)
  • Δάνεια επενδυτικού σκοπού που θα κυμαίνονται από 10.000 έως 800.000 ευρώ με διάρκεια 5 έως 12 έτη και  με δυνατότητα περιόδου χάριτος από 6 μήνες έως 2 έτη. Αφορά για την υλοποίηση επένδυσης που προτίθεται να πραγματοποιήσει η επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων που έχουν εγκριθεί από τον Επενδυτικό Νόμο ή άλλο πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης (ΕΣΠΑ κ.α.)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος