FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή Π. Πλατανιά στον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας: Απαραίτητη η διάνοιξη δρόμου προς την Οινόη

Ημερομηνία: 13-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Επιστολή προς τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο, έστειλε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Πλατανιάς, επισημαίνοντάς του την ανάγκη διάνοιξης του δρόμου προς την Οινόη για την εξυπηρέτσης των Δ.Δ Γερακίου, Ανάληψης και Περιστερίου. Ειδικότερα αναφέρει τα εξής:

« Όπως πολύ καλά γνωρίζετε κ. Αντιπεριφερειάρχα, στην Νοτιοανατολική πλευρά του Δήμου Αμαλιάδας υπάρχουν εν σειρά τα Δημοτικά διαμερίσματα Γερακίου, Ανάληψης και Περιστερίου.

Οι παραπάνω κοινότητες έχουν σημαντικό πληθυσμό, ο οποίος σταδιακά αυξάνεται, τόσο γιατί γειτονιάζουν με την Αμαλιάδα, αλλά κυρίαρχα, διότι παράγουν σημαντικά προϊόντα με κορυφαίο το ελαιόλαδο το οποίο εξάγεται τυποποιημένο, δραστηριότητα άλλωστε που συνεχώς αυξάνεται αφήνοντας σημαντικά κέρδη στο ντόπιο πληθυσμό.

Στο δημοτικό διαμέρισμα Ανάληψης εξ’άλλου, υπάρχει συγκροτημένο ενεργό μοναστήρι με μεγάλη επισκεψιμότητα που ενισχύει και αυτό την οικονομία της περιοχής.

Οι παραπάνω τρεις κοινότητες, παρά την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν για την βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης, ταλαιπωρούνται αφάνταστα τόσο για την μεταφορά των προϊόντων τους προς ανατολής, αλλά και για την είσοδο και έξοδο του πληθυσμού, διότι δεν υπάρχει σύνδεση προς το δρόμο της Οινόης, ο οποίος απέχει λιγότερο από τρία χιλιόμετρα.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η διάνοιξη του δρόμου αυτού όχι μόνο δίνει σημαντική ώθηση μεγαλύτερης ανάπτυξης στην περιοχή, αλλά διευκολύνει τα μέγιστα στην διακίνηση προϊοντων και ανθρώπων, αυξάνει την επισκεψιμότητα στην περιοχή και τελικά θα δώσει μεγάλη οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη στην περιοχή.

Κατόπιν αυτού σας παρακαλώ να αναθέσετε τις τεχνικές στις υπηρεσίες να μελετήσουν και να κατασκευάσουν στην συνέχεια,το συντομότερο δυνατόν τον παραπάνω δρόμο.»

Την παραπάνω επιστολή κοινοποίησε ο κ. Πλατανιάς στον Περιφερειάρχη και τον δημαρχο Ήλιδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος