FOLLOW US: facebook twitter

Επισήμως επιτήρηση από αέρος για τις φωτιές

Ημερομηνία: 11-09-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”38743″ img_size=”full”][vc_column_text]Σε εθελοντικό ρόλο η Αερολέσχη Πύργου

Μάτια από αέρος αποκτά η Πολιτική Προστασία με την δραστηριότητα της Αερολέσχης Πύργου, που εθελοντικά θα συμμετάσχει στο έργο της επιτήρησης για τις πυρκαγιές. Ο πρόεδρος της αερολέσχης Θοδωρής Γιαννακούλιας, δεν μπορεί να αποβάλλει το «μικρόβιο» ως πιλότος για χρόνια στα PZL όπου συμμετείχε από αέρος σε δεκάδες κατασβέσεις πυρκαγιών αλλά και πτήσεις επιτήρησης.

Έτσι μαζί με τους συνεργάτες του μέλη της αερολέσχης και με το αεροσκάφος που διαθέτουν θα πετούν συχνά για αυτό το σκοπό. Το περασμένο Σάββατο μάλιστα έγινε μια πτήση μαζί με τον διοικητή της Π.Υ. Πύργου Γιάννη Πετρούτσο, ώστε να δουν από αέρος πολλές περιοχές του νομού, είτε που ξέσπασαν πυρκαγιές αυτό το καλοκαίρι, είτε που υπάρχει κίνδυνος για το μέλλον.

Έτσι στην πτήση αυτή είδαν το Κρυονέρι Αμαλιάδας και την καμένη έκταση εκεί, ενώ πέταξαν πάνω και από άλλες περιοχές. Η περιοχή που θα καλύπτεται για επιτήρηση θα είναι μεγάλη και στην Ηλεία αλλά και στην Αχαΐα. Από τα όρια της Αχαγιάς έως τη Ζαχάρω, την Ανδρίτσαινα, την Ολυμπία και πίσω στο φράγμα Πηνειού και την Ανδραβίδα, σε ύψος 4.000 – 5.000 ποδών.

«Θέλω να ευχαριστήσω το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας για την παραμονή και την φιλοξενία στην Ανδραβίδα, την Π.Ε. Ηλείας καθώς και τους δήμους της Ηλείας που επιχορήγησαν με κάποια χρήματα προκειμένου να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα, καθώς το αεροπλάνο είναι νοικιασμένο, το ενοίκιο είναι αρκετά υψηλό για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στο έργο της επιτήρησης ενός νομού που είναι πυρόπληκτος και συνεχίζει δυστυχώς να πλήττεται από πυρκαγιές κάθε καλοκαίρι. Εμείς είμαστε εδώ να στηρίξουμε το νομό μας».

Θετικά αναφέρθηκε και για την επαναλειτουργία του αεροδρομίου Επιταλίου ως πεδίο προσγείωσης, εν αναμονή της απάντησης των αρμοδίων φορέων. Από την πλευρά του ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Γιάννης Πετρούτσος, ευχαρίστησε τον κ. Γιαννακούλια για την εθελοντική κίνησή της αερολέσχης και τόνισε πως από τη νέα χρονιά θα ενταχθεί κανονικά στο σχεδιασμό για την αντιπυρική περίοδο προκειμένου να επιτηρεί την Ηλεία και την Αχαΐα τις επικίνδυνες μέρες και ώρες. «Πρέπει όλοι να βοηθήσουν.

Φέτος έγινε μία κίνηση και από την Π.Ε. Ηλείας και από όλους τους δήμους οι οποίοι βοήθησαν προκειμένου να μπορέσει η αερολέσχη να ανταπεξέλθει στα έξοδα που έχει. Πιστεύω ότι είναι ένα καλό εγχείρημα για την περιοχή μας και θα βοηθήσει προκειμένου να περιοριστούν ή να ενημερώνει όταν έχουμε πυρκαγιά άμεσα.

Σίγουρα εάν οι επιτηρήσεις είχαν ξεκινήσει από τις αρχές της αντιπυρικής περιόδου τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα, αφού όταν υπάρχει εναέριο μέσο που επιτηρεί και ο εμπρηστής ακόμα θα αποθαρρυνθεί από το να βάλει φωτιά. Είναι ένα πολύ καλό μέσο το οποίο θα πρέπει να αξιοποιήσουμε όσο μπορούμε καλύτερα» εξήγησε…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot