FOLLOW US: facebook twitter

Επίσκεψη Κοτζιά-Μαρούντα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και συνάντηση με τον Γ. Σταθάκη: Στο επίκεντρο η οριοθέτηση της Καυκανιάς

Ημερομηνία: 27-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Επίσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και συνάντηση με τον Υπουργό κ. Γιώργο Σταθάκη, τη νομικό σύμβουλο κα  Κατερίνα Ιωάννου και την ειδική σύμβουλο κα Δέσποινα Καββαδία, είχε ο Δήμαρχος Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Θύμιος Κοτζάς και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Νίκος Μαρούντας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η υποβολή του αιτήματος έκδοσης κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία θα χαρακτηρίζονται και θα οριοθετούνται οι ακατάλληλες προς δόμηση περιοχές, που αφορά συγκεκριμένο τμήμα της Τοπικής Κοινότητας Καυκωνίας – Καυκανιάς- που έχει αρχίσει να κατολισθαίνει πριν από χρόνια,  με αποκορύφωμα τον Ιανουάριο του 2014.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μαρούντας «Από τον Σεπτέμβριο του 2016 έχουν υποβληθεί οι απαραίτητες γεωλογικές και γεωτεχνικές μελέτες όπου απαιτούνται για την έκδοση της συγκεκριμένης Κ.Υ.Α. και από τότε μέχρι και σήμερα έχουν γίνει περί τις δέκα (10) συναντήσεις στο ΥΠΕΝ με διάφορους υπηρεσιακούς – πολιτικούς παράγοντες,  χωρίς να έχει επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.»

Ωστόσο ο  Υπουργός μετά την νέα αυτή συνάντηση, δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα προβεί στην κατάθεση επείγουσας σχετικής τροπολογίας στην Βουλή, προκειμένου  να εναρμονιστούν οι μελέτες με την κείμενη νομοθεσία και εν συνεχεία να προβεί στην έκδοση της Κ.Υ.Α.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος