FOLLOW US: facebook twitter

Εξετάστηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης του λιμανιού

Ημερομηνία: 11-04-2017 | Συντάκτης:

Συνάντηση χθες στο Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής συγκάλεσε ο Γ.Γ Δ. Καλαματιανός με τους τρεις Ηλείους  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το Κατάκολο

-Μετά το Πάσχα ευρεία σύσκεψη με Περιφέρεια, Λιμενικό Ταμείο και συναρμόδιους φορείς

Συνάντηση με τον νέο και Ηλείο Γ.Γ Νησιωτικής Πολιτικής κ. Διονύση Καλαματιανό είχαν χθες στο γραφείο του στην Αθήνα, οι Ηλείοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο υφ. Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης και οι Μάκης Μπαλαούρας και Έφη Σαλτάρη, για το Μάστερ πλαν του λιμανιού του Κατακόλου. Στόχος της σύσκεψης ήταν να δουν αναλυτικά ποια έργα έχουν γίνει ως τώρα στο λιμάνι με βάση το Μάστερ Πλαν του 2010 και ποια είναι η πορεία υλοποίησής τους και βεβαίως  να εξετάσουν ποια έργα υπολείπονται ακόμα και έχουν δρομολογηθεί ή πρόκειται να δρομολογηθούν.

Όπως δήλωσε μιλώντας στην Πρωινή ο κ. Καλαματιανός, αν και το Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής δεν έχει την αρμοδιότητα υλοποίησης των έργων τα οποία εκτελούνται από την Περιφέρεια και το Υπουργείο Υποδομών, εν τούτοις είναι εκείνο που έχει το σχεδιασμό τους και στόχος είναι το λιμάνι Κατακόλου, ως ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια κρουαζιέρας της χώρας,  να αξιοποιήσει όλα τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα με τις βέλτιστες πρακτικές για την συνολικότερη ανάδειξή του. Για το λόγο αυτό, αμέσως μετά το Πάσχα, θα συγκαλέσει ο ίδιος ευρεία σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχει η Περιφέρεια, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου και όλοι οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς, προκειμένου να τεθεί επί τάπητος το θέμα Λιμάνι Κατακόλου και να προχωρήσει ο σχεδιασμός για την υλοποίηση έργων που θα του δώσουν μια διαφορετική αναπτυξιακή πνοή. Βεβαίως, όλα είναι θέμα κονδυλίων, κάποια από αυτά είναι ήδη εξασφαλισμένα και άλλα εξαρτώνται από την αναζήτηση χρηματοδότησης.

 

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος