FOLLOW US: facebook twitter

Εξαιρούνται οχήματα ΠΑΣΟΚ!

Ημερομηνία: 06-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα, Σχόλια

Στα ίδια μέρη…

Μία στο τόσο, όχι συνέχεια αλλά αρκετά συχνά ώστε να θυμάσαι, πέφτεις πάνω σε καταστάσεις, ανθρώπους ή ακόμα και σύμβολα τα οποία υποδεικνύουν πώς ζούσε για δεκαετίες αυτή η χώρα. Σχεδόν σε ξενίζει αλλά αυτό συμβαίνει μόνο και μόνο επειδή πολλά άλλαξαν (προς το χειρότερο) μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Δικαιώνει αυτό τον πρότερο βίο μας; Το αντίθετο συμβαίνει. Δίνονται απλές εξηγήσεις για την σημερινή τραγική κατάληξη. Απλές, όσο απλή μπορεί να είναι μία φωτογραφία, ένα μπρελόκ ή ένα ρούχο.

Πριν από λίγους μήνες διοργανώθηκε στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση  με τίτλο GR80s και θέμα την δεκαετία του 80΄. Για τους σκοπούς της έκθεσης και μέσω του ανοιχτού καλέσματος που εκδηλώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα, συγκεντρώθηκαν απο τον Ιούνιο ως το Νοέμβριο του 2016 περισσότερα από 2.500 αντικείμενα της εποχής, φωτογραφίες και άλλα οπτικοακουστικά ντοκουμέντα, από όσους θέλησαν να δανείσουν αντικείμενα από τις προσωπικές τους συλλογές και να γίνουν μέρος της. Ειλικρινά αξίζει να επισκεφθεί κανείς την ιστοσελίδα για να θυμηθεί ή και να γνωρίσει μέσα από μία ιδιαίτερα αποκαλυπτική οπτική αυτή την Ελλάδα, με τα καλά και τα στραβά της.

Όχι τυχαία η έκθεση περιλαμβάνει πολύ ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και όταν δεν είναι εμφανής η παρουσία του πράσινου ήλιου, ο οποίος έλαμψε για μεγάλο διάστημα στην μεταπολιτευτική περίοδο, το ΠΑΣΟΚ υπάρχει σε κάθε έκφανση της τότε ζωής, είτε κυβερνούσε, είτε βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Σήμερα το κόμμα εξακολουθεί να χαροπαλεύει αλλά προς το παρόν αντέχει τις κρίσεις. Είναι βλέπετε βαθιές οι ρίζες του στην ελληνική κοινωνία και κυρίως στην ελληνική διοίκηση.

Η έκθεση GR80s ξυπνά μνήμες και επιβεβαιώνει παλαιότερα συμπεράσματα, ωστόσο τίποτε δεν μπορεί να συγκριθεί με την ταμπέλα που βρίσκεται ακόμα και σήμερα στην Χαριλάου Τρικούπη και με την οποία απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση σε όλα τα οχήματα, εκτός από εκείνα του ΠΑΣΟΚ. Αθάνατο!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot