FOLLOW US: facebook twitter

Εντός της εβδομάδας η απόφαση για αναγνώριση των Ομάδων Παραγωγών

Ημερομηνία: 13-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”379″ img_size=”full”][vc_column_text]Εντός των ημερών και μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου αναµένεται να δηµοσιευθεί στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση που θα επιτρέψει την επίσηµη αναγνώριση στις Οµάδες και τις Οργανώσεις Παραγωγών, βάσει του νέου θεσµικού πλαισίου, ώστε το επόµενο διάστηµα να εκδοθεί η προκήρυξη για το Μέτρο 9, το οποίο επιδοτεί τη λειτουργία τους.

Η σχετική απόφαση τροποποιεί τις επιτροπές ελέγχου που είναι υπεύθυνες για την αξιολόγηση αιτήσεων αναγνώρισης των Οµάδων Παραγωγών, εφόσον υπάρχει πρόβληµα µε το ισχύον πλαίσιο µε τα νεοϊδρυθέντα σχήµατα να µην µπορούν να αναγνωριστούν σε επίπεδο ∆ΑΟΚ. Υπενθυµίζεται ότι όσες Οµάδες Παραγωγών έχουν ιδρυθεί πριν το νέο πλάισιο, θα πρέπει να αναγνωριστούν µέχρι το 2018, σύµφωνα µε τα όσα ορίζει η υπουργική απόφαση µε αριθ. 397/18235/2017.

Αναφορικά µε την πρόσκληση του Μέτρου 9, µετά τη δηµόσια διαβούλευση, δεν υπήρξαν σηµαντικές τροποποιήσεις παρά ορισµένων τεχνικών βελτιώσεων, κάτι που σηµαίνει ότι ο βασικός πυρήνας του πλαισίου ενίσχυσης παραµένει αναλλοίωτος.

Ως εκ τούτου, το Μέτρο «Σύσταση Οργανώσεων Παραγωγών» θα προκηρυχθεί µε ένα χαλαρό πλαίσιο ένταξης όπως έχει προγραµµατιστεί που σε συνδυασµό µε τα βολικά κριτήρια µοριοδότησης δηµιουργείται κίνδυνος να πήξει στους δικαιούχους. Ειδικά σε συνέχεια των κινήσεων που γίνονται αυτό τον καιρό στο συνεταιριστικό χώρο, µε το «σπάσιµο» σε µικρότερα σχήµατα. Επιπλέον τα 25 εκατ. ευρώ µάλλον θα προκύψουν λίγα για να καλυφθεί η ζήτηση, ενώ, εφόσον µιλάµε ουσιαστικά για πριµ επί της παραγωγής, δηλαδή χωρίς επιλέξιµες δαπάνες ή κόστη, το να µένουν αποκλεισµένες οι παλιές και πετυχηµένες προσπάθειες Οµάδων και Οργανώσεων δηµιουργεί ένα κλίµα αδικίας.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot