FOLLOW US: facebook twitter

Εντυπωσιακή γιορτή από το ΚΔΑΠ Ζαχάρως

Ημερομηνία: 31-07-2024 | Συντάκτης:

-Φιλοξενήθηκε στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Ξηροχωρίου

Την περασμένη Δευτέρα, το ΚΔΑΠ Δήμου Ζαχάρως πραγματοποίησε την καλοκαιρινή του γιορτή στο πρώην Δημοτικό Σχολείο, στο Ξηροχώρι, όπου εδράζεται. Η γιορτή με τίτλο ΜΙΟΥΖΙΚΔΑΠ αποτελούνταν από 4 θεατρικά, διασκευασμένα από τους εκπαιδευτικούς του Κέντρου Γιάννη Μπιτζούνη, Αγγελική Παντή και Γιώτα Θανοπούλου, δοσμένα με πολύ χιούμορ και υπενδεδυμένα  με σύγχρονα αλλά και παλαιότερα ακούσματα. Το κατάμεστο προαύλιο, οι ευφυείς ατάκες, τα τραγούδια, τα χορευτικά και οι εξαιρετικές ερμηνείες των μικρών μαθητών συντέλεσαν σε μια όμορφη καλοκαιρινή βραδιά!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ζαχάρως  Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης, Γιώργος Τριγάζης, ο Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ζαχάρως, Παναγιώτης  Γκόγκας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ξηροχωρίου, Ηλίας Βασιλόπουλος, ο πρώην Αντιδήμαρχος Φώτης  Αλεξανδρόπουλος και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου και χειρουργός ουρολόγος, Αλέξανδρος Δρίβαλος.

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κωνσταντίνος  Μητρόπουλος στον χαιρετισμό του μίλησε για τον σημαντικό θεσμό που αποτελεί το ΚΔΑΠ για τον δήμο Ζαχάρως, που φέτος  συμπλήρωσε τα 10 χρόνια λειτουργίας του και εξυπηρετεί  κατά μέσο όρο 65 παιδιά ετησίως, με τα ανάλογα οφέλη και για τις οικογένειες τους. Τόνισε την έμπρακτη βοήθεια που προσφέρει ο Δήμος στη δομή, με την πρόσληψη προσωπικού και την χρηματοδότηση των δράσεων του. Τέλος συνεχάρη το προσωπικό, τα παιδιά και τους γονείς για την προσήλωση και εμπιστοσύνη που δείχνουν στο ΚΔΑΠ του Δήμου Ζαχάρως και ευχήθηκε από καρδιάς καλές διακοπές και καλό καλοκαίρι.

Το συντονισμό της γιορτής είχε ο εκπαιδευτικός του ΚΔΑΠ του Δήμου Ζαχάρως, Γιάννης Μπιτζούνης, ο οποίος ανέφερε ότι ο κύριος στόχος του θεσμού του ΚΔΑΠ Δήμου Ζαχάρως είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου, η ψυχοκοινωνικά πολύτιμη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους, με ατομικές ή ομαδικές δραστηριότητες, ψυχαγωγικής και καλλιτεχνικής φύσης, οι οποίες διεξάγονται μέσω του παιχνιδιού, του αθλητισμού, της ζωγραφικής, της μουσικής, του θεάτρου, του χορού, των τεχνών, της τεχνολογίας και του περιβάλλοντος.

Μέσω του θεσμού, βεβαίως, επωφελούνται διπλά και οι γονείς, οι οποίοι αφενός εξασφαλίζουν σημαντικό προσωπικό και οικογενειακό ελεύθερο χρόνο αλλά και αφετέρου τα παιδιά τους απασχολούνται σε ένα φιλόξενο και αμιγώς παιδαγωγικό περιβάλλον.

Επίσης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ζαχάρως Κωνσταντίνο Μητρόπουλο, και τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Τριγάζη, για την ουσιαστική υποστήριξη στη δομή, καθώς επίσης και την Αγγελική Παντή και την Παναγιώτα Θανοπούλου που είναι οι εμπνευστές της σημερινής γιορτής, τον κ. Νίκο Μπαμπάτσικο που αφιλοκερδώς κατασκεύασε την εξέδρα, τον κ. Δήμο Χρονόπουλο, την κ. Αθανασία Νικολετοπούλου και τον κ. Σπύρο Μανουσόπουλο για τη συνεργασία, την κυρία Αλεξάνδρα Θεοφιλοπούλου για τη βοήθεια στο συντονισμό, τους εθελοντές,  Ιωάννα Κλωνάρη,  Γιώργο Μωραϊτη,  Λαμπρινή Παντή και Γεωργία Βασιλακοπούλου που βοήθησαν αυτές τις ημέρες πίσω από τη σκηνή, το βοηθητικό προσωπικό, Διονυσία Νικολοπούλου, Μαρία Δημοπανάγου και Φωτεινή Χριστοδουλοπούλου, τον κ. Αναστάσιο Κάπο για την προσφορά του ψυγείου, τις μητέρες των παιδιών για τα κεράσματα που ετοίμασαν, τους κατοίκους του Ξηροχωρίου για την κατανόηση τους τις ημέρες αυτές της προετοιμασίας και φυσικά το φορέα μας, το Δήμο Ζαχάρως.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot