FOLLOW US: facebook twitter

Εμπλοκή με τη νεκροψία του Άγγελου Φιλιππόπουλου-Σήμερα αναμένονται εξελίξεις, οκτώ ημέρες μετά το θάνατό του

Ημερομηνία: 29-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”69248″ img_size=”full”][vc_column_text]Μια εβδομάδα συμπληρώθηκε χθες από το θάνατο του 32χρονου Άγγελου Φιλιππόπουλου και ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες προκειμένου να γίνει η ταφή του. Διαδικαστικά αλλά και ουσιαστικά ζητήματα δεν έχουν επιτρέψει ακόμα να γίνει η νεκροψία – νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών. Και αυτό γιατί η υπηρεσία ζητά να υπάρξει έγκριση από την Εισαγγελία στους διορισμούς τεχνικών συμβούλων – ιδιωτών ιατροδικαστών, που έχουν αιτηθεί τόσο η οικογένεια  του εκλιπόντος, όσο και η εταιρία Fargeco όπου εργαζόταν και έγινε το εργατικό δυστύχημα. Σε περίπτωση κακουργήματος γίνεται δεκτή η παρουσία τεχνικών συμβούλων στη διαδικασία, ειδάλλως σε άλλες περιπτώσεις απαιτείται η έγκριση από την Εισαγγελία. Έτσι έχει δοθεί ένα περιθώριο έως σήμερα το μεσημέρι στις 12, είτε βάσει εγκρίσεως να γίνει η νεκροψία – νεκροτομή παρουσία τεχνικών συμβούλων, είτε να προχωρήσει από τον Ιατροδικαστή υπηρεσίας.

Η νομική εκπρόσωπος της οικογένειας του Άγγελου Φιλιππόπουλου, Χρυσή Στεργιοπούλου, τοποθετήθηκε με δήλωσή της χθες, στο θέμα. «Η οικογένεια του Άγγελου Φιλιππόπουλου  πιστεύει ότι ο θάνατός του δεν προέρχεται από παθολογικά αίτια και οφείλεται στις συνθήκες εργασίας του.

Την 22-8-2018 με την αναγγελία  του θανάτου του η οποία έγινε σημειωτέων από τρίτους και όχι από τον Αρμόδιο εκπρόσωπο της εταιρίας  η οικογένεια αιτήθηκε στην Αστυνομική Αρχή που διενεργούσε τις έρευνες τον διορισμό τεχνικού συμβούλου παράλληλα με τον ιατροδικαστή της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών ο οποίος θα προέβαινε σε νεκροψία – νεκροτομή   ώστε να εξακριβωθούν άμεσα τα ακριβή αίτια του θανάτου του .

Ενώ η σορός του άτυχου εργαζόμενου μεταφέρθηκε στην ως άνω Υπηρεσία  την 23-8-2018 συνοδευόμενη από την σχετική παραγγελία που ανέφερε και τα στοιχεία του τεχνικού συμβούλου η συγκεκριμένη Υπηρεσία δεν προέβη  στην εκτέλεση αυτής επικαλούμενη  λόγους  οι οποίοι δεν υφίσταντο αρχικώς και δεν ήταν  στην αρμοδιότητας της.

Η οικογένεια έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη , στην εισαγγελία και στην αστυνομία και είναι διατεθειμένη να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για ανθρωποκτονία από δόλο , από πρόθεση και οποιοδήποτε άλλο σχετικό αδίκημα προκύψει κατά παντός  υπευθύνου in rem αν είναι απαραίτητο  για την σύμπραξη τεχνικού συμβούλου .Ήδη έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής και κύριο μέλημά της είναι η δικαίωση του Άγγελου» κατέληξε στη δήλωσή της η κα Στεργιοπούλου.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot