FOLLOW US: facebook twitter

ΕΛΜΕ Ηλείας προς Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης: Πρώτη κινητοποίηση με απαίτηση μόνιμους διορισμούς

Ημερομηνία: 30-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Αναβλήθηκε η κινητοποίηση του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Λεχαινών

Την πρώτη της διαμαρτυρία για τη νέα σχολική χρονιά, πραγματοποίησε χθες η ΕΛΜΕ Ηλείας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού στον Πύργο, απαιτώντας μόνιμους διορισμούς και εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα, έθεσαν στον Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλη Δημητρέλλο, με τον οποίο και συναντήθηκαν, το ζήτημα των χωροταξικών ζωνών και των μεταγραφών.

Αντίστοιχη διαμαρτυρία είχε προγραμματίσει και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Λεχαινών στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε (χωρίς ενημέρωση) μετά την πληροφορία ότι ο Δ/ντής Εκπαίδευσης Π. Ζεύλας, απουσίαζε…

«Για μια ακόμα χρονιά, αφού και πάλι έληξε  άδοξα το θέμα με τους μόνιμους διορισμούς, συνεχίζεται  το καθεστώς της ομηρίας-ανασφάλειας για χιλιάδες αναπληρωτές. Συνεχίζεται και το καθεστώς  περιπλάνησης, αβεβαιότητας της ελαστικής εργασίας.

Αντί να προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς που έχει ανάγκη η εκπαίδευση εφευρίσκει καθημερινά τρόπους μείωσης του εκπαιδευτικού προσωπικού που θίγουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, που στριμώχνονται  όπως-όπως σε 27άρια τμήματα, καθώς και  τα εργασιακά δικαιώματα των μονίμων και το δικαίωμα των αναπληρωτών αδιόριστων συναδέλφων στην μόνιμη ,σταθερή και αξιοπρεπή εργασία.

Από την άλλη δεν έχει ολοκληρώσει τις αποσπάσεις , ώστε να μπορεί να γίνει ένας τελικός υπολογισμός των κενών κάτι που καθυστερεί την ολοκλήρωση διαδικασίας πρόσληψης αναπληρωτών» επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Βασίλης Βασιλειάδης υποστηρίζοντας ότι και στο Νομό, αντιμετωπίζουν τον υπερβάλλοντα ζήλο της διοίκησης να περικόψει τμήματα στα σχολεία, προφανώς σε μια προσπάθεια απόλυτης υποταγής στις άνωθεν εντολές.

«Έφτασε μάλιστα στο σημείο να υποχρεώνει διευθυντές να δηλώνουν τμήματα με αριθμό φοιτώντων.  Πολλοί συνάδελφοι εξαναγκάζονται να αναλαμβάνουν μαθήματα β ανάθεσης για να μην χρειαστεί να γυρίζουν πολλά σχολεία. Έτσι καλύπτονται τα κενά με «μερεμέτια», υποθηκεύονται οι παιδαγωγικές συνθήκες των σχολείων μας και χάνονται πολλές θέσεις αναπληρωτών».

Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν να πραγματοποιηθούν άμεσα 30.000 διορισμοί μόνιμου προσωπικού στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε γενική, επαγγελματική και ειδική αγωγή όλων των ειδικοτήτων, έτσι ώστε να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Προσλήψεις αναπληρωτών αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη έκτακτων αναγκών. Επίσης, τον μόνιμο διορισμό όλων των εκπαιδευτικών που έχουν δουλέψει τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

Όσον αφορά τους αναπληρωτές διεκδικούν «ξεπάγωμα» των μισθολογικών κλιμακίων, 12μηνες συμβάσεις εργασίας, κατάργηση της ωρομισθίας και του θεσμού των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου, τοποθέτησης τους το πολύ σε δύο σχολεία,  κ.α.

Παράλληλα ο κ. Βασιλειάδης, έθεσε και το ζήτημα των χωροταξικών ζωνών και των μεταγραφών, επισημαίνοντας ότι από τον προηγούμενο Ιούνιο, όπως και τον Ιούνιο του 2016, ο Δ/ντής αγνόησε επιδεικτικά τη χωροταξική κατανομή του 2011 και με προσωπική του απόφαση, έστειλε σε σχολεία με ίδιο αριθμό αιθουσών, αλλού 65 και αλλού 125 μαθητές.

Ο Διευθυντής Β/θμιας εκπαίδευσης Ηλείας κ. Δημητρέλλος, εμφανίστηκε σύμφωνος με τα αιτήματα της ΕΛΜΕ επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να πάρει θέση σε θέματα που έχουν να κάνουν με νομικά ζητήματα όπως για παράδειγμα το επίδομα ανεργίας και την πλήρη υγειονομική κάλυψη για όλο το διάστημα της ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος