FOLLOW US: facebook twitter

«Ελληνικά Αρωματικά φυτά και καρποί: εναλλακτικές καλλιέργειες»

Ημερομηνία: 29-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

aromatika-fyta

Ημερίδα του Επιμελητηρίου Ηλείας σε συνεργασία με το ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Το Επιμελητήριο Ηλείας σε συνεργασία με το ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στα πλαίσια της στήριξής της στους τοπικούς παραγωγούς, σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα: «Ελληνικά Αρωματικά φυτά και καρποί: εναλλακτικές καλλιέργειες και αξιοποίηση των παραγόμενων προϊόντων», το Σάββατο 1η Απριλίου 2017 και ώρα 18.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητήριου Ηλείας, 4ος όροφος.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση σχετικά με τους τρόπους αξιοποίησης της καλλιέργειας ελληνικών αρωματικών και φαρμακευτικών ειδών (ΕΑΦΕ) στην ευρύτερη περιοχή.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί από την Δρ. Ελένη Μαλούπα, γεωπόνο, διευθύντρια στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ) και επίτιμο μέλος της Ένωσης Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Ελλάδας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί επίσης παρουσίαση για τη δημιουργία και το χτίσιμο της αποτελεσματικής ομάδας εργασίας και ορθές πρακτικές συνεταιρισμένων ομάδων από τον Δρ. Ανδρέα Οικονόμου, επίκουρο καθηγητή στην ΑΣΠΑΙΤΕ (Ανωτάτη σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) και εκπαιδευτή εκπαιδευτών στο ΕΚΔΔΑ /ΕΟΠΠΕΠ (ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ).

Το ενδιαφέρον για παραγωγή και διάθεση Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών είναι σήμερα ιδιαίτερα έντονο και αντικατοπτρίζει τις ολοένα και περισσότερο αυξημένες ανάγκες όλων των εμπλεκόμενων παραγωγικών κλάδων, όπως παραγωγοί, φυτωριούχοι, μεταποιητικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για τους ενδιαφερόμενους, υφιστάμενους και δυνητικούς παραγωγούς, ΚΟΙΝΣΕΠ και άλλους φορείς για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τη συμβουλευτική τους υποστήριξη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot