FOLLOW US: facebook twitter

Ελένη Παυλή- Η πρωτιά των ΕΠΑΛ στην Ιατρική Πάτρας!

Ημερομηνία: 25-08-2017 | Συντάκτης:

Η αριστούχος μαθήτρια από την Μυρτιά του 2ου ΕΠΑΛ Πύργου και του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου πέτυχε το ακατόρθωτο!

Η Ελένη Παυλή είναι από εκείνα τα προικισμένα μυαλά, τα ξεχωριστά και προσγειωμένα παιδιά, που στέκουν γερά στα δικά τους πόδια και που μαθαίνουν να αγωνίζονται από μικρά για να πετύχουν το στόχο τους. Αριστούχος μαθήτρια του 2ου ΕΠΑΛ Πύργου στο τμήμα Υγείας παίρνει τώρα το πτυχίο της ως βοηθός νοσηλευτή και μάλιστα κάνει την πρακτική της στο Νοσοκομείο Πύργου και από χθες πετάει στα… σύννεφα γιατί κατάφερε να κάνει πραγματικότητα ένα όνειρο ζωής!

Να ανοίξει έναν νέο δρόμο για να γίνει γιατρός! Και πέτυχε σχεδόν το ακατόρθωτο, να μπει στην Ιατρική Πάτρας με 19.205 μόρια από μια δομή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και μάλιστα… πρώτη από όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας! Και αυτό που επίσης κάνει ξεχωριστή τη δική της πρωτιά, είναι ότι είναι ένα παιδί του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου όπου με την βοήθεια των εθελοντών καθηγητών κατάφερε μια διπλή νίκη. Διπλή γιορτή των ΕΠΑΛ και κυρίως του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που σήμερα πανηγυρίζει μαζί της, αφού η μεγάλη επιτυχία της Ελένης Παυλή είναι και μια δικαίωση του κοινωνικού ρόλου που επιτελεί.

Η Ελένη δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά της, τα αποτελέσματα της ανακοίνωσης των βάσεων των Πανελλαδικών την βρήκαν στην πρακτική της στο Νοσοκομείο Πύργου. « Είμαι ευτυχισμένη και ίσως αυτή η λέξη να είναι πολύ φτωχή για να περιγράψει τα συναισθήματά μου, γιατί τώρα ξέρω πια με σιγουριά ότι γυρίζω μια σελίδα στο μέλλον και έχω αρχίσει πια να χαράζω σταθερά την πορεία μου για να ακουμπήσω το μεγάλο μου όνειρο, να γίνω μια μέρα γιατρός και να προσφέρω στους συνανθρώπους μου! Ήδη από την πρακτική μου έχω πάρει «μυρωδιά» για το πώς κυλούν τα πράγματα μέσα σε ένα Νοσοκομείο και ελπίζω μια μέρα να επιστρέψω πλέον όχι ως βοηθός νοσηλευτή αλλά να κάνω την πρακτική μου ως ειδικευόμενη γιατρός.

Η χρονιά που πέρασε δεν ήταν εύκολη για μένα, είχε πολύ διάβασμα, πολύ κούραση και αγωνία, αρκετές διαδρομές πάνω – κάτω καθημερινά από την Μυρτιά στο 2ο ΕΠΑΛ και μετά δύο φορές τη βδομάδα χωρίς διάλλειμα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου ως το βράδυ, όμως όλη αυτή η προσπάθεια άξιζε τον κόπο. Βεβαίως κοντά μου σε αυτόν τον αγώνα είχα πέρα από τους καθηγητές μου στο 2ο ΕΠΑΛ που θέλω να ευχαριστήσω και τους καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου που με προετοίμασαν άριστα στα μαθήματα και βεβαίως τον κ. Χρήστο Αθανάσουλα  που είναι ο στυλοβάτης του Φροντιστηρίου και βοηθούν με την ψυχή τους παιδιά σαν εμένα προσφέροντας στην κοινωνία.»

Όπως μας εξομολογήθηκε η Ελένη, αυτό που επιθυμεί τώρα που η αγωνία της πήρε τέλος, είναι να χαλαρώσει, αν και από χαρακτήρα λέει πως της είναι λίγο δύσκολο, να απολαύσει την επιτυχία της, να συνεχίσει την πρακτική της ως τις 20 Σεπτέμβρη στο Νοσοκομείο Πύργου και μετά να πάρει το δρόμο για την νέα της ζωή. Την φοιτητική ζωή στην Πάτρα που και γι αυτήν όμως έχει κάνει ήδη τη σχετική προετοιμασία. « Μαζεύω όλα τα χαρτιά μου και θα τα στείλω στην φοιτητική εστία της Πάτρας για να μπορέσω να εξασφαλίσω μια θέση. Όλα πλέον είναι καινούργια στη ζωή μου και αυτό το καινούργιο το απολαμβάνω και με κάνει ευτυχισμένη…»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος