FOLLOW US: facebook twitter

Εκκρεμούν 5.500 εμβολιασμοί για μελιταίο πυρετό στην Ηλεία

Ημερομηνία: 11-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

emvoliasmos

  • Παραμένει ο κίνδυνος και νέων καθυστερήσεων
  • Παραμένει στην Ηλεία ο κίνδυνος περαιτέρω καθυστέρησης του εμβολιασμού των αιγοπροβάτων για την προστασία τους από μελιταίο πυρετό (βρουκέλλωση). Οι καθυστερήσεις που έχουν παρουσιαστεί δεν αντιμετωπίστηκαν και αφορούν στο θεσμό του Κτηνιάτρου Εκτροφής, κάτι που αποδεικνύεται δύσκολο να εφαρμοστεί. Βάσει της νέας νομοθεσίας, δικαίωμα να προβούν σε εμβολιασμούς  έχουν μόνο οι εγκεκριμένοι ιδιώτες κτηνίατροι εκτροφής, αφού πρώτα συνάψουν σύμβαση με την αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) για να λάβουν την αμοιβή τους.
  • Οι συμβάσεις αυτές στην Ηλεία δεν έχουν ακόμα υπογραφεί σύμφωνα και με τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Μητρόπουλο και αυτό δημιουργεί εμπόδια και προβλήματα και σε ότι αφορά το οικονομικό σκέλος της κτηνοτροφίας. Οι παραγωγοί θα πρέπει να παραδώσουν το γάλα τους στις γαλακτοβιομηχανίες με βάσει τα νέα δεδομένα και αν δεν υπάρξει σύντομα λύση στο πρόβλημα θα οδηγηθούν σε αδιέξοδο.
  • Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών, εκκρεμούν αυτή τη στιγμή για την Ηλεία περίπου 5.500 εμβολιασμοί έως το τέλος του 2016. Το α’ εξάμηνο του έτους όπου εφαρμόστηκε η προηγούμενη νομοθεσία, έγιναν περίπου 34.500 εμβολιασμοί, ενώ την περασμένη χρονιά έγιναν συνολικά 52.720 εμβόλια σε 1488 εκμεταλλεύσεις στο νομό Ηλείας.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος