FOLLOW US: facebook twitter

Εκδήλωση από το 4ο δημοτικό και τα Χρώματα της Ήλιδας αφιερωμένη στην προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας

Ημερομηνία: 28-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα

Μια μουσικοχορευτική εκδήλωση, με την συμμετοχή της χορωδίας των μαθητών του σχολείου και το χορευτικό τους, αλλά και την συμβολή της ορχήστρας Χρώματα της Ήλιδας, διοργάνωσε την Τετάρτη το απόγευμα στο χώρο το σχολείου, ο Σύλλογος Γονέων του 4ου δημοτικού σχολείου Πύργου για καλό σκοπό.

Στόχος του Συλλόγου γονέων, ήταν η προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας και για το λόγο αυτό έγινε και ενημέρωση στους μαθητές, από την βιοπαθολόγο Έλσα Ζαχαριαδάκη και τη νοσηλεύτρια Ράνια Μπαρλαμά, του Σταθμού αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, για την εθελοντική αιμοδοσία. Για να κατανοήσουν οι μαθητές που θα είναι και οι αυριανοι αιμοδότες πόσο μεγάλη αξία έχει να μπορείς με λίγες σταγόνες αίμα, εντελώς ανώδυνα, να σώζεις ανθρώπινες ζωές.

Έτσι μέσα από την μουσική πέρασαν και το μήνυμα του εθελοντισμού, μια πολύ αξιόλογη πρωτοβουλία των γονιών του σχολείου. Στην μουσικοχορευτική εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές της Γ’ και της ΣΤ’ Τάξης όπου  τραγούδησε η 60 μελής χορωδία του 4ου δημοτικού σχολείου, ενώ η Ορχήστρα “Τα Χρώματα της Ήλιδας” παρουσίασαν μέρος του φετινού αφιερώματος στο Βασίλη Τσιτσάνη, με τίτλο “Ό,τι κι αν πω δε σε ξεχνώ”, υπό τη Δ/νση του μαέστρου της ορχήστρας αλλά και καθηγητή μουσικής του Σχολείου, Γιώργου Γκιντζίρη, με τραγούδια από την Χαρά Σκουλαρίκου και τον Θανάση Πουλακίδα.

“Τα Χρώματα της Ήλιδας” είναι κοντά στους συμπολίτες μας και όποτε μπορούν -διότι όλα τα μέλη της ορχήστρας είναι ερασιτέχνες- προσφέρουν στο κοινό το μουσικό τους έργο και στην προκειμένη περίπτωση για την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας.  Από την πλευρά της η νοσηλεύτρια του Σταθμού Αιμοδοσίας ευχαρίστησε το διδακτικό προσωπικό και τον Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου που τους φιλοξένησαν στο σχολείο τους και τους έδωσαν την ευκαιρία να ενημερώσουν  τα παιδιά για την εθελοντική αιμοδοσία.

Η σκοπός της όμορφης αυτής εκδήλωσης δεν τελείωσε ουσιαστικά το βράδυ της Τετάρτης, εδώ, αφού θα καρπίσει, καθώς την Κυριακή 28 Μαίου, στις 9 το πρωί, στο χώρο του 4ου δημοτικού σχολείου Πύργου θα πραγματοποιηθεί και εθελοντική αιμοδοσία με την συμβολή του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1495926179572-304a58fd-4712-7″ include=”28020,28021,28022,28023,28024,28025″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot