FOLLOW US: facebook twitter

ΕΕΤΑΑ: 94.000 παιδιά πήραν voucher

Ημερομηνία: 31-07-2018 | Συντάκτης:

Ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα για την Δράση «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής 2018-2019

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΤΑ οι δικαιούμενοι voucher είναι 94.000 έναντι 92.000 της τελευταίας χρονιάς ενώ  οι έγκυρες υποψηφιότητες ανέρχονται σε 141.000 εναντι 133000 πέρυσι.

Στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνονται και όλα τα παιδιά των οποίων οι οικογένειες είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως και όλες οι αιτήσεις που αφορούν ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ. Επίσης περιλαμβάνονται και τα 300 παιδιά από τις πληγείσες περιοχές της Αττικής, από την πρόσφατη πυρκαγιά, καθώς η ΕΕΤΑΑ, με απόφαση του Δ.Σ. της, έκανε δεκτές όλες τις αιτήσεις με αντίστοιχη αύξηση του προϋπολογισμού του ΥΠΑΝ .

Τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει η ανακατανομή των voucher που δεν θα χρησιμοποιηθούν, με στόχο να καλυφθούν όλες οι διαθέσιμες θέσεις των δομών. Ως αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 110.000 παιδιά έναντι 106.000 της τελευταίας χρονιάς.

Oδηγίες προς ωφελούμενους

Με την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων και την επιλογή των δικαιούχων, οι ωφελούμενοι της δράσης πρέπει:

1. Να εκτυπώσουν την «αξία τοποθέτησης» (voucher) για κάθε παιδί (μια για κάθε παιδί) από τηνειδική εφαρμογή «οριστικά αποτελέσματα» της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (με την εισαγωγή ταυΑΦΜ και τουΑΜΚΑ),

2. Να απευθυνθούν, μέχρι και την 3.9-2018, σε οποιαδήποτε Δομή της επιλογής τους για τηνεγγραφή των παιδιών τους,

3. Να υπογράψουν τη σύμβαση με τον φορέα επιλογή τους. Η σύμβαση υπογράφεται σε τρίααντίτυπα, ένα για τον ωφελούμενο, ένα για τον φορέα και ένα για την Ε.Ε.Τ.Α.Α.

4. Να υπογράψουν την εξουσιοδότηση προς την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. για να διενεργεί αυτή ης πληρωμές προς τη Δομή για λογαριασμό του

5. Να συμπληρώσουν τα στοιχεία του Ερωτηματολογίου Εισόδου στη ειδική εφαρμογή από 3.9 έως6-9-2017 «Ερωτηματολόγιο Εισόδου» της ΕΕΤΑΑ (με την εισαγωγή ΑΦΜ και Ειδικού Κωδικού πιστοποίησης).

Σημειώνεται ότι αν δεν συμπληρωθούν τα στοιχεία του ερωτηματολογίου εισόδου στην ειδική εφαρμογή της ΕΕΤΑΑ, η εγγραφή – τοποθέτησηδενΘεωρείται  έγκυρη για την ΕΕΤΑΑ και δεν θαενεργοποιείται η «αξία τοποθέτησης» (voucher)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος