FOLLOW US: facebook twitter

Εδώ είναι Αμαλιάδα!

Ημερομηνία: 12-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

koroivos

Ο ψυχωμένος Κόροιβος κέρδισε τα Τρίκαλα 87-76 και ανέβηκε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού

Του Κώστα Πλιάγκου

O Κόροιβος πέτυχε μεγάλη βαθμολογικής σημασίας νίκη, το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό της Αμαλιάδας, απέναντι στα Τρίκαλα (87-76), μια ομάδα που έχει και αυτή στόχο την παραμονή. Με τους βαθμούς της νίκης, η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου ξεκόλλησε από τις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, βρίσκεται ένα βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και την επόμενη αγωνιστική ταξιδεύει στο Ρέθυμνο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ντίνο Καλαμπάκο να επιλέγει στον άσο τον Αλέξη Σπυριδωνίδη και να δικαιώνεται καθώς ο 21 ετών πλέι-μέικερ με 6 πόντους και 3 ασιστ, ήταν μαζί με τον εκπληκτικό προχθές Γκότσερ (πέτυχε 29 πόντους με 10 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα) και τον Μιλουτίνοβιτς, οι παίκτες που… τράβηξαν το κουπί επιθετικά στην α΄ περίοδο. Ο Κόροιβος λοιπόν βρέθηκε να χάνει 12-9 στα μέσα του δεκαλέπτου αλλά έτρεξε σερί 17-2 και έφτασε σε διψήφια διαφορά (26-14) στο τελευταίο λεπτό, για να τελειώσει το α΄ δεκάλεπτο 29-18.

Στη β΄ περίοδο, οι Αμαλιαδίτες συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, με γρήγορο τρανζίσιον, πολλούς αιφνιδιασμούς και ευστοχία τόσο από κοντινή όσο και μακρινή απόσταση. 5.49 πριν τη λήξη του ημιχρόνου η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της, +20 (42-22), με την άμυνα να είναι εξαιρετική και τον Βαν Όοστρουμ να παίρνει και αυτός τη «μπαγκέτα» στο σκοράρισμα. Στα τελευταία δύο λεπτά όμως, τα Τρίκαλα με τρίποντο του Λίποβι και λέι-απ του Κάφεϊ, μείωσαν στους 13, 51-38, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Μείωσαν οι Τρικαλινοί, καθάρισαν οι Γκότσερ, Μπράουν

Στη γ΄ περίοδο, οι κυανόλευκοι, παρουσίασαν προβλήματα στην επίθεση. Ήταν άστοχοι, έκαναν αρκετά λάθη κι έδωσαν τη ευκαιρία στους Θεσσαλούς να πετύχουν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Το 58-46 στα μέσα του δεκαλέπτου, έγινε 62-60 και τα 30 λεπτά αγώνα ολοκληρώθηκαν με 2 εύστοχες βολές του Βαν Όοστρουμ (64-60).

Στις αρχές του  τελευταίου δεκαλέπτου ο Κόροιβος βρήκε λύσεις στην επίθεση από τον Πόλαρντ και η διαφορά κυμαινόταν από 4 έως 6 πόντους. Ώσπου ένα γκολ-φάουλ του Γκότσερ και μία εύστοχη βολή του Πόλαρντ, πήγαν τη διαφορά στους 10 πόντους (78-68), δύο λεπτά πριν τη λήξη. Το διψήφιο προβάδισμα παρέμεινε μέχρι τέλους, με τον Μπράουν να ευστοχεί σε διαδοχικές επιθέσεις, τη στιγμή που οι Τρικαλινοί ήταν άστοχοι στα τρίποντα που επιχείρησαν με τον Τσαγκαράκη και τον Μπάρλοου.

Καλύτερος όλων ο μαγικός Γκότσερ, στο καλύτερό του παιχνίδι με τη φανέλα του Κοροίβου, ενώ τον ακολούθησαν ο Βαν Όοστρουμ, ο Μπράουν στην τελευταία περίοδο και ο Μιλουτίνοβιτς στο πρώτο κυρίως ημίχρονο.

Κόροιβος (Καλαμπάκος): Μπράουν 11(1), Γκότσερ 29(3), Σπυριδωνίδης 6(2), Πόλαρντ 9, Χολ 8, Μιλουτίνοβιτς 11(2), Μιχάλογλου, Βαν Οστρουμ 13, Σαχπατζίδης, Χατζηνικόλας, Αποστολίδης.

Τρίκαλα (Καστρίτης): Κάφεϊ 9(1), Μπιρούτα 20, Τσαγκαράκης 8(2), Μπάρλοου 13(1), Χότον 2, Μανωλόπουλος 13(3), Λίποβι 9(2), Ατιτς, Πουλιανίτης 2, Καλλές, Βαρυτιμιάδης.

Basket League

Τα αποτελέσματα

Κόροιβος-Τρίκαλα  87-76

Άρης-Κύμη  85-72

Προμηθέας-ΠΑΟΚ 73-75 παρ. (64-64 κ.α.)

Κολοσσός-Απόλλων Π.  71-59

Δόξα Λ.-Λαύριο 63-64

Κυριακή

Ολυμπιακός-Ρέθυμνο

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

 

Η βαθμολογία

(Σε 10 αγώνες)
Ολυμπιακός   18 (9-0)
Παναθηναϊκός   17 (8-1)

ΑΕΚ   17 (8-1)
ΠΑΟΚ   16 (6-4)
Άρης  16 (6-4)

Κολοσσός   15 (5-5)

Ρέθυμνο    14 (5-4)
Προμηθέας   14 (4-6)
Κύμη   14 (4-6)
Απόλλωνας Π.  13 (3-7)

Κόροιβος   13 (3-7)
Λαύριο   13 (3-7)

Δόξα Λευκ.   12 (2-8)

Τρίκαλα 12 (2-8)
*Δεν υπολογίζονται οι χθεσινοβραδινοί αγώνες Ολυμπιακός-Ρέθυμνο και ΠΑΟ-ΑΕΚ.
Επόμενη αγωνιστική

Λαύριο-Κολοσσός

Ρέθυμνο-Κόροιβος

Κύμη-Προμηθέας

Απόλλων Π.-Άρης

ΑΕΚ-Δόξα Λ.

Τρίκαλα-Παναθηναϊκός

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Δηλώσεις προπονητών

Ντίνος Καλαμπάκος

«Ήμασταν αποφασισμένοι»

«Συγχαρητήρια στα Τρίκαλα, έπαιξαν πολύ καλά και μας έβαλαν ζόρια. Εμείς ξέρουμε ότι έχουμε δυσκολία στα τρίτα δεκάλεπτα και οι παίκτες των Τρικάλων μπήκαν πολύ δυνατά, αλλά και τα δικά μας παιδιά ήταν αποφασισμένα. Είμαστε ευχαριστημένοι και έχουμε ακόμη πνοή, συνεχίζουμε και ελπίζουνε να έχουμε καλή συνέχεια. Ο τρόπος που παίζουμε εμείς κάνει μεγάλες διαφορές και μειώνει και πολύ εύκολα και θεωρούμε ότι αυτό οφείλεται στο νεαρό της ηλικίας των παικτών που ενθουσιάζονται εύκολα. Ευτυχώς αρχίσαμε και βελτιωνόμαστε, κερδίζουμε κάποια παιχνίδια και ελπίζουμε για τη συνέχεια».

Γιάννης Καστρίτης

«Ο Κόροιβος παίζει ελκυστικό μπάσκετ»

«Συγχαρητήρια στον Κόροιβο και τον κόουτς. Παίζοντας ένα ιδιαίτερο, αλλά ελκυστικό στυλ μπάσκετ έφτασαν στη νίκη. Εμείς δε καταφέραμε στο πρώτο μέρος να προσαρμοστούμε σε αυτό το στυλ. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν εγκαταλείψαμε και στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες μπήκαν πιο αποφασισμένοι, αλλά δυστυχώς κάποιες κακές στιγμές διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα με μία διαφορά που εμάς δεν μας αφήνει ικανοποιημένους».

A1 ΕΣΚΑΗ

 Κρίσιμο ματς με Έσπερο ο Ολυμπιονίκης

Ο Ολυμπιονίκης δίνει σήμερα στις 8μ.μ., στο κλειστό της Αρχαίας Ολυμπίας, κρίσιμο παιχνίδι με τους Νέους Εσπερου Πατρών, για τη 10η αγωνιστική της Α1 ΕΣΚΑΗ. Η ομάδα του Γιάννη Παπαγιάννη, προέρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες και θέλει τη νίκη για να μη μπει σε περιπέτειες καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Το υπόλοιπο πρόγραμμα έχει ως εξής: Κεφαλονιά – Αίολος, Παναχαϊκή – Ολυμπιάδα, Απολλωνιάδα – Προμηθέας 2014, Ήφαιστος/Αχιλλέας – ΕΑ Παραλίας, Αραχωβίτικα-Αγυιά, ΣΦΗΚΑ – ΕΑΠ.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot