FOLLOW US: facebook twitter

«Εγώ θα τους σούβλαγα»!: Καταστηματάρχης στη Λευκάδα περιέλουσε με κρέμα κρέπας συνεργείο ελεγκτών της Δ.Ο.Υ Πύργου

Ημερομηνία: 04-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”37931″ img_size=”full”][vc_column_text]Καταστηματάρχης στη Λευκάδα περιέλουσε με κρέμα κρέπας συνεργείο ελεγκτών της Δ.Ο.Υ Πύργου επειδή διαπίστωσαν παραβάσεις – Απίστευτη δήλωση του αδελφού του επιχειρηματία

Άλλο ένα κρούσμα παραβατικής και απαράδεκτης συμπεριφοράς από πλευράς επιχειρηματία εναντίον συνεργείου ελεγκτών, σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Το περιστατικό συνέβη σε κρεπερί στο κέντρο της Λευκάδας όπου ο εν λόγω καταστηματάρχης,  περιέλουσε… με κρέμα κρέπας μέλη του συνεργείου ελεγκτών της Δ.Ο.Υ Πύργου, μπροστά στα έκπληκτα μάτια θαμώνων και προσωπικού, επειδή διαπίστωσαν παραβάσεις καθότι  εφτά τραπέζια δεν είχαν αποδείξεις.

Ο καταστηματάρχης μετά την επίθεση στους ελεγκτές τράπηκε σε φυγή.  Η αστυνομία που έσπευσε έκλεισε το κατάστημα και συνέλαβε τον επιχειρηματία. Οι εφοριακοί της Δ.Ο.Υ Πύργου που υπέστησαν την επίθεση μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να δώσουν κατάθεση, ενώ ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Υπηρεσίας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, τόνισε ότι η ΑΑΔΕ δεν θα ανεχτεί κανένα τέτοιο εμπόδιο στο έργο της.

Ε τω μεταξύ ακόμα πιο έντονη ήταν η αντίδραση του αδελφού του επιχειρηματία που διατηρεί ψησταριά, ο οποίος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1  έκανε λόγο για υπερβάλλοντα ζήλο των ελεγκτών και μάλιστα ο ίδιος είπε εν ολίγοις ότι αν ήταν στη θέση του μπορεί να αντιδρούσε και χειρότερα κάνοντας την απίστευτη δήλωση ότι «εγώ θα τους σούβλαγα»!

«Ήταν εριστικοί, θέλανε σώνει και καλά να γράψουνε, μιάμισι με δύο η ώρα τη νύχτα με κλειστό το μαγαζί τα τραπέζια επειδή δεν είχανε αποδείξεις. Αν έφτανα κι εγώ σε αυτό το σημείο με όλα χτυπημένα, δεν ξέρω τις αντιδράσεις μου,  μπορεί να τους έκανα και  χειρότερα . Εγώ θα τους…  σούβλαγα, δεν θα τους έλουζα μόνο με χυλό από κρέπες! Εγώ δουλεύω με σούβλες και χασαπομάχαιρα!»

Καταδικάζουν το γεγονός Πιτσιλής και συνδικαλιστές εφοριακοί 

Έντονη ήταν και η αντίδραση του κ. Φάνη Μπαρμπαρίτσας Φάνης – αντιπροέδρου του Συλλόγου εφοριακών Αχαίας- Ηλείας- Κεφαλονιάς και προέδρου Γ.Σ της ΠΟΕ- Δ.Ο.Υ  ο οποίος μιλώντας χθες στην Πρωινή καταδίκασε το απίστευτο αυτό περιστατικό εις βάρος συναδέλφων του και τόνισε ότι η αντίσταση στα φαινόμενα αυτά από τους εφοριακούς θα είναι καθολική.

«Με δυο κουβάδες κρέμας κρέπας, έλουσε παρουσία πελατών και υπαλλήλων στο κεντρικότερο σημείο της Λευκάδας και με λεκτικούς προπηλακισμούς και βάναυσο τρόπο που αντιβαίνει κάθε αρχή αξιοπρέπειας, διέσυρε τις προσωπικότητες των υπαλλήλων και προσπάθησε με τον τρόπο αυτό να ματαιώσει τις ελεγκτικές ενέργειες και να αποφύγει τον καταλογισμό 7 παραβάσεων. Η αντίσταση στα φαινόμενα αυτά θα είναι καθολική από τους εφοριακούς. Η καταβολή του ΦΠΑ που εισπράττουν οι επιχειρηματίες από τους πολίτες είναι υποχρέωση προς την Πολιτεία. Εμείς με ζήλο θα συνεχίσουμε καθημερινά με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη να δίνουμε τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής για το συμφέρον της πατρίδας. Καταδικάζουμε απερίφραστα την φράση που είναι και ποινικά κολάσιμες του αδελφού του επιχειρηματία ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «εγώ θα τους σούβλαγα. Εγώ σουβλατζής είμαι, δεν φτιάχνω κρέπες και δουλεύω με χασπομαχαιρα και σούβλες». Ζητούμε αυστηρότερο θεσμικό πλαίσιο γιατί αυτός ο αγώνας αφορά όλη την κοινωνία.»

«Η ΑΑΔΕ δεν θα ανεχτεί κανένα τέτοιο εμπόδιο στο έργο της», δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής και τόνισε πως στην πράξη όσοι προσπαθούν να αποκρύψουν φορολογικές παρανομίες, εμποδίζοντας τους ελέγχους, θα υφίστανται αυξημένες συνέπειες.

«Κάποιοι, ευτυχώς λίγοι, νομίζουν ότι με ύβρεις, χειροδικίες, απειλές, κουτοπονηριές και γενικά συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν σε πολίτες πολιτισμένης χώρας θα αποφύγουν τον έλεγχο και τις υποχρεώσεις τους. Αυταπατώνται και στην πράξη υφίστανται πολλαπλάσιες συνέπειες», πρόσθεσε ο κ. Πιτσιλής και υπογράμμισε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε κατοίκους πολιτισμένης χώρας.

Θυμίζουμε ότι ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ έχει προαναγγείλει την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για την προστασία των ελεγκτών της Αρχής.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot