FOLLOW US: facebook twitter

Εγκαίνια στον “Μικρό Αρκούδο”: Επίσημη έναρξη για τον πρώτο παιδικό σταθμό του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 30-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός τέλεσε τα εγκαίνια στον πρώτο παιδικό σταθμό του δήμου Αρχ. Ολυμπίας “Μικρός Αρκούδος” στο Πελόπιο, την περασμένη Παρασκευή. Ο χώρος που ανήκει στην Ι.Μ. Ηλείας και στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί ως οικοτροφείο και γηροκομείο, είχε βρεθεί στο επίκεντρο της κοινής γνώμης, όταν είχε προταθεί να παραχωρηθεί για την φιλοξενία προσφύγων. Τότε υπήρξε αντιπρόταση απο την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Αρχ. Ολυμπίας για τη δημιουργία παιδικού σταθμού. Πρόταση που βρήκε σύμφωνο το Μητροπολίτη Ηλείας. Με τις ευλογίες του παραχωρήθηκε στο δήμο για τη δημιουργία της νέας δομής και την Παρασκευή τέλεσε και γτον αγιασμό…

Ο χώρος που έτυχε της φροντίδας της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και ιδιαίτερα της γραμματέως Ελένης Μαντά υπό την καθοδήγηση και του προέδρου Άρη Παναγιωτόπουλου. Σήμερα στους υπερσύγχρονους και καλαίσθητα διαμορφωμένους χώρους φιλοξενούνται 15 παιδάκια της περιοχής με δύο νηπιαγωγούς και ένα ακόμα άτομο στο βοηθητικό προσωπικό με καθημερινή λειτουργία στο ωράριο 7.30 π.μ. έως 3.30 μ.μ.

Κατά την τελετή ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός υπενθύμισε πως κάποιοι είχαν στραφεί εναντίον του την περίοδο που υπήρξε ένταση για τη διαφορετική χρήση του κτιρίου. Επιστρέφοντας στο σήμερα ο Μητροπολίτης Ηλείας ζήτησε από τους γονείς να είναι αυτοί που θα διαφυλάξουν το χώρο του παιδικού σταθμού αλλά και τον περιβάλλοντα. Από το δήμαρχο ζήτησε την βελτίωση του δρόμου που οδηγεί εκεί για να υπάρχει καλύτερη πρόσβαση.

Συγκινητική ήταν η ομιλία του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Άρη Παναγιωτόπουλου, η αείμνηστη μητέρα του οποίου υπήρξε επί χρόνια υπεύθυνη λειτουργίας των προηγούμενων δομών που στεγάστηκαν εκεί. Χαρακτήρισε ως στοίχημα τη δημιουργία του παιδικού σταθμού εκεί και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επίτευξη του στόχου και κυρίως τον Μητροπολίτη Ηλείας για την γενναιόδωρη προσφορά του.

Τέλος ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Θύμιος Κοτζάς, τόνισε στο χαιρετισμό του πως ο δήμος θα προβεί σε κάθε ενέργεια για την ομαλή λειτουργία του παιδικού σταθμού και τις βελτιώσεις που χρειάζονται στην πρόσβαση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος