FOLLOW US: facebook twitter

Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Βάρδα

Ημερομηνία: 05-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας θα λειτουργήσει από τη σχολική περίοδο 2018-2019 στο Γυμνάσιο της Βάρδας καλύπτοντας τις ανάγκες εκπαίδευσης ενηλίκων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν σχετική αίτηση, η οποία δίνεται από το Κέντρο Κοινότητας στα Λεχαινά (τηλ: 2623023000  και 2623023111)ή από το ΚΕΠ στη Βάρδα  (τηλ  2623360601 και 2623360602) και στη συνέχεια να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Απολυτήριο Δημοτικού ή βεβαίωση σπουδών Γυμνασίου.

2. Πιστοποιητικό γέννησης.

3. Αντίγραφο αστυνομικού δελτίου ταυτότητας

Ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης, σημειώνει και μια σημαντική λεπτομέρεια, που αφορά το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το οποίο σύμφωνα με νέο Νόμο για να δοθεί, ο ωφελούμενος αν δεν έχει τελειώσει το Γυμνάσιο θα πρέπει οπωσδήποτε να γραφτεί στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

Τι είναι το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας;

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ( Σ.Δ.Ε. ) είναι ένα δωρεάν, καινοτόμο δημόσιο σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων, με συνολική διάρκεια φοίτησης 2 εκπαιδευτικά έτη. Απευθύνεται σε πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική  δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες μη τελειόφοιτους Γυμνασίου

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της φοίτησης παρέχεται τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου. Το πρόγραμμα σπουδών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας διαφέρει από το αντίστοιχο της τυπικής εκπαίδευσης, διαθέτει πιο ευέλικτο περιεχόμενο, και έχει προσαρμοσμένη διδακτική μεθοδολογία και αξιολόγηση των εκπαιδευομένων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος