FOLLOW US: facebook twitter

Εβδομάδα αγωνίας για τους αναπληρωτές

Ημερομηνία: 23-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”36808″ img_size=”full”][vc_column_text]Αναμένεται σήμερα ή αύριο η ανάρτηση των πινάκων από τον ΑΣΕΠ για να ακολουθήσουν οι δηλώσεις για περιοχή τοποθέτησης

Σήμερα ή το αργότερο αύριο Παρασκευή, αναμένεται να αναρτηθούν οι πίνακες από τον ΑΣΕΠ για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για να ξεκινήσουν οι δηλώσεις περιοχών στις οποίες επιθυμούν να προσληφθούν δάσκαλοι και καθηγητές. Ωστόσο υπάρχει η πιθανότητα να αναρτηθούν πρώτα οι πίνακες της πρωτοβάθμιας και έπειτα της δευτεροβάθμιας. Τέλος, η β’ φάση αποσπάσεων των μονίμων αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 24/8 ή 25/8.

Προσλήψεις γενικής παιδείας

Οι προσλήψεις στην γενική αναμένονται στις 5/9, όπως πρώτος ανακοίνωσε ο ΠΣΑΕΠ εδώ και μήνες. Ο αριθμός των προσλήψεων δεν είναι ακόμη γνωστός καθώς αναμένεται η ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης αποσπάσεων των μονίμων και ο επανακαθορισμός των κενών. Όπως έχουμε ξαναπεί ο αριθμός θα κινηθεί στα περσινά επίπεδα.
Φέτος η συντριπτική πλειοψηφία των προσλήψεων στην α/θμια θα γίνει μέσω ΕΣΠΑ. Με επιφύλαξη μεταφέρουμε πως οι αρμόδιοι μας ενημέρωσαν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην τοποθέτηση των αναπληρωτών ( όπως είχε παρουσιαστεί πέρσι με τα ολιγοθέσια σχολεία).

Για τις προσλήψεις ΖΕΠ δεν υπάρχει νεότερη ενημέρωση. Υπενθυμίζουμε ότι φέτος θα είναι αυξημένες, αφού έχουν εξασφαλισθεί 700-800 πιστώσεις. Το Υπουργείο σε προηγούμενη συνάντηση μας είχε ενημερώσει ότι οι 300-400 θα απορροφηθούν στις 5/09, διατηρούμε όμως τις επιφυλάξεις μας και θα παρέχουμε νεότερη ενημέρωση.

Προσλήψεις ειδικής αγωγής

Οι προσλήψεις στην ειδική αγωγή αναμένονται να ξεκινήσουν στις 5/9 για ΣΜΕΑΕ και τμήματα ένταξης, με τον αριθμό να ξεπερνά τις 1500, χωρίς να είναι γνωστή ακόμη η κατανομή. Το υπουργείο μελετά την άποψη να γίνουν την ίδια ημέρα και οι προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη χωρίς όμως να έχει πάρει ακόμη την τελική απόφαση. Αν το σύστημα επιτρέπει να τρέξουν παράλληλα οι προσλήψεις σε ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης με αυτές της παράλληλης τότε θα πραγματοποιηθούν όλες στις 5/09. Αν δεν είναι εφικτό το παραπάνω τότε οι προσλήψεις της παράλληλης στήριξης θα γίνουν το αργότερο μέχρι τις 7/09. Επιπλέον, επιβεβαιώνεται η ενημέρωση του ΠΣΑΕΠ για πρόσληψη του 60% των πιστώσεων κατά την πρώτη φάση της παράλληλης στήριξης, και του 40% την 1η Νοέμβρη.

Οι προσλήψεις στα ΚΕΔΥ θα είναι φέτος 100 (περίπου) στο σύνολό τους και το μεγαλύτερο μέρος θα έχει πραγματοποιηθεί έως τις 15/9, πολύ πιο νωρίς από πέρυσι. Είναι κάτι που είχαμε ζητήσει από τον Ιούνιο, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των ΚΕΔΔΥ. Σχετικά με τα ολοήμερα στα ειδικά σχολεία, ενημερωθήκαμε πως θα λειτουργήσουν τα περσινά τμήματα (περίπου 60), ενώ χρονοβόρες είναι οι διαδικασίες για να συσταθούν και να προσληφθούν εκπαιδευτικοί στα νεοϊρυθέντα. Όπως μας ενημέρωσαν από το Υπουργείο αναμένεται να τρέξει πρώτα η ειδική αγωγή και στη συνέχεια η γενική.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot