FOLLOW US: facebook twitter

Δ.Σ. Ζαχάρως: Αναθέτει την αποκομιδή απορριμμάτων σε εταιρία Αλληλέγγυας Οικονομίας

Ημερομηνία: 02-03-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”53880″ img_size=”full”][vc_column_text]Την απόφαση συνεργασίας του δήμου Ζαχάρως με την εταιρία Αλληλέγγυας Οικονομίας στην οποία σκοπεύει να αναθέσει την αποκομιδή απορριμμάτων και ανακύκλωσης του δήμου, έλαβε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαχάρως στην προχθεσινοβραδυνή του συνεδρίαση.

Ειδικότερα στην  εισήγησή του ο. Νίκος Φάμελος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους προχωρά στην συγκεκριμένη ανάθεση,  τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι « Ο Δήμος Ζαχάρως, με βάση την 12222/27-12-2017 αίτησης που κατατέθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου από την εταιρεία Αλληλέγγυας Οικονομίας  και βάση των νόμων 4430/2016 καθώς και 4496/2017, οι οποίοι υιοθετούν την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, μας προτρέπει όπως συνεργαστούμε με εταιρείες Αλληλέγγυας Οικονομίας για την οργάνωση της εναλλακτικής διαχείρισης των Δημοτικών αποβλήτων και της ανακύκλωσης. Για την εκτέλεση των προγραμματικών συμβάσεων επιτρέπεται η παραχώρηση της χρήσης εγκαταστάσεων, μηχανημάτων και άλλων μέσων για το σκοπό αυτό.

Σήμερα στο Δήμο Ζαχάρως, το κόστος της συγκομιδής και της μεταφοράς των αποβλήτων στην Τριανταφυλλιά, στοιχίζουν 554.000 ευρώ κατ’ έτος, ενώ με τη συνεργασία της εταιρείας Αλληλέγγυας Οικονομίας, θα στοιχίζει 308.000 ευρώ. Το κέρδος του Δήμου θα είναι :

  1. 000 ευρώ κατ’ έτος
  2. Οι 2 οδηγοί
  3. Οι 4 εργάτες συνοδοί των απορριμματοφόρων
  4. Τα καύσιμα των οχημάτων
  5. Η συντήρηση των οχημάτων
  6. Ασφάλιση των οχημάτων

Επίσης, εάν μέχρι την 30η Απριλίου, έχει   κατατεθεί η σύμβαση και η μελέτη, το Ταμείο της Αλληλέγγυας Οικονομίας θα επιστρέψει στον Δήμο το 80% του κόστους, δηλαδή το ποσό των 246.000 ευρώ.

Επίσης η εταιρεία υποχρεούται να χρησιμοποιήσει εργατικό δυναμικό από τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει την συντήρηση και την φύλαξη του Σταδίου Ζαχάρως, πράγμα το οποίο θα εξοικονομήσει το ποσό των 20.000 ευρώ τουλάχιστον στον Δήμο. Για όλους αυτούς τους λόγους, εισηγούμεθα στο Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρήσει στη σύμβαση και την συνεργασία, βάση των Νόμων, με την εταιρεία Αλληλέγγυας Οικονομίας Απόλλων, διότι τα οφέλη είναι πολλαπλά.

Η Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία, Κ.ΑΛ.Ο αποτελεί το νέο ευρωπαϊκό πρότυπο κοινωνικής παρέμβασης, που έχει κέντρο τον άνθρωπο και την ανταπόδοση στην κοινωνία, κάθε ενεργητικής προσπάθειας για το γενικότερο καλό.»

Τέλος ο δήμαρχος ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα θα απασχοληθούν σε άλλους τομείς του δήμου και δεν θα γίνουν απολύσεις.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot