FOLLOW US: facebook twitter

Δώρο ζωής το έργο του Σταθμού Αιμοδοσίας Πύργου

Ημερομηνία: 25-01-2017 | Συντάκτης:

aimodosia-purgos-pita2Έκοψε την πίτα του μαζί με τους εθελοντές που είναι η δύναμή του

Με τους εθελοντές που αποτελούν τη μεγάλη δύναμή του, ο σταθμός αιμοδοσίας Πύργου έκοψε το απόγευμα της Δευτέρας την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Παρουσία του Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανάσιου που ευλόγησε την πίτα, η διευθύντρια του σταθμού Κωνσταντίνα Πανέτα αναφέρθηκε στις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν σε αίμα και στην προσπάθεια που γίνεται μέσω της δραστηριότητας των αιμοδοτικών συλλόγων τα τελευταία χρόνια, όπου παρουσιάζεται μια διαρκώς ανοδική τάση, ενώ το σημαντικό είναι ότι οι Εθελοντικοί αιμοδοτικοί σύλλογοι, πλαισιώνονται με νέα μέλη και κυρίως νέα παιδιά.  Όμως και πάλι οι μονάδες που συγκεντρώνονται δεν επαρκούν καθώς οι ανάγκες είναι μεγάλες και πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες. Αλλά και ο Επίσκοπος Ωλένης αναφέρθηκε στη σημασία της προσφοράς στον συνάνθρωπο και στην ίδια την αιμοδοσία.

aimodosia-purgos-pita1

Στο περιθώριο της εκδήλωσης τιμήθηκε η Ακριβή Κάχρη για την προσφορά της, ως δωρητής μυελού των οστών, όπου με την ανιδιοτελή προσφορά της βοήθησε  μια γυναίκα ασθενή από το εξωτερικό. Η ίδια περιέγραψε στο κοινό  πως αποφάσισε να γίνει δωρητής μυελού των οστών και πως ήταν η διαδικασία λήψης του μοσχεύματος, θέλοντας να δώσει έμφαση στον απλό τρόπο που ακολουθείται πλέον με τις νέες επιστημονικές ιατρικές μεθόδους και με την ελπίδα να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμά της.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πύργου κ.  Κώστας Διαμαντόπουλος, πολλοί εκπρόσωποι εθελοντικών συλλόγων αιμοδοσίας της Ηλείας, εκπρόσωποι των αρχών, της Εκκλησίας, γιατροί και νοσηλευτές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος