FOLLOW US: facebook twitter

Δύο δεκαετίες προσφοράς στον Αγ. Σπυρίδωνα

Ημερομηνία: 08-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία

aimodosia-ag-spyridonas5

Συνεχίζεται το αιμοδοτικό έργο

Πάνω από δύο δεκαετίες αιμοδοτούν οι ενορίτες του Αγ. Σπυρίδωνα στον Πύργο. Από το 1994 που ξεκίνησαν δεν έχει σταματημό η προσφορά ζωής, ίσως στην πιο δυναμική ενορία της πόλης. Την Κυριακή το πρωί σε μια συνεργασία του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνα και του Ορειβατικού Συλλόγου Πύργου, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία για φέτος και η συμμετοχή ήταν και πάλι σημαντική. Συνολικά 18 μονάδες συγκεντρώθηκαν και πάλι με την αρωγή του σταθμού Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Πύργου.

aimodosia-ag-spyridonas3

Όπως τόνισε ο εφημέριος της Ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνα π. Νικόλαος Κατσιδήμας «για πολλοστή φορά, ο Ιερός Ναός μας δίνει ένα μάθημα ανθρωπισμού, αλτρουϊσμού και αλληλεγγύης στους πάσχοντες συνανθρώπους μας, οι οποίοι έχουν ανάγκη από αίμα. Σήμερα κάνουμε μια ακόμα εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Όμιλο Πύργου. Είναι μια πανανθρώπινη πράξη. Υπάρχει αρκετή προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω, παλαιούς και νέους, οι οποίοι είναι τα διαμάντια του ανθρωπισμού στην ενορία μας, είναι ο ανθρωπισμός και η μεγάλη περιουσία της ενορίας μας.

aimodosia-ag-spyridonas1

Χαρίζουν ζωή με το αίμα τους από χέρι σε χέρι». Ο κ. Κατσιδήμας συμπλήρωσε πως «…αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει μόνο να ζητούμε αλλά πρέπει να έχουμε και αιμοδοτική συνείδηση. Δεν είναι εύκολο να δίνουμε αίμα σε όσους ζητούν, όταν δίνουν ελάχιστοι. Η αιμοδοσία έχει κανόνες, έχει ορισμούς, από το υπουργείο Υγείας και βάσει αυτόν γίνεται και η διακίνηση του αίματος. Σε ότι αφορά το αίμα που συγκεντρώνουμε για το σταθμό αιμοδοσίας, είναι για άμεση ανάγκη των ασθενών και για τους ενορίτες μας ή τα μέλη οικογενειών αιμοδοτών» σχολίασε. Ο εφημέριος δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς το προσωπικό του σταθμού αιμοδοσίας Πύργου αλλά και τα ΜΜΕ της περιοχής για τη στήριξή τους.

aimodosia-ag-spyridonas4

Από την πλευρά της η κα Πανέτα ευχαρίστησε τους ενορίτες του Αγ. Σπυρίδωνα και τον π. Νικόλαο Κατσιδήμα, τους υποστηρικτές της αιμοδοσίας και επισήμανε πως στο Σταθμό Αιμοδοσίας προστέθηκε νέος γιατρός στο τμήμα και οι αιμοδότες αυτό το πρώτο διάστημα θα μπορούν να επισκέπτονται το σταθμό τις πρωινές ώρες, ενώ για το απόγευμα θα πρέπει να επικοινωνούν στο 2621082339, έως ότου εξομαλυνθεί το πρόγραμμα.

aimodosia-ag-spyridonas2

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος