FOLLOW US: facebook twitter

Δωρεά εξοπλισμού από τον ΟΠΑΠ στο Πολυδύναμο Ιατρείο Λεχαινών

Ημερομηνία: 07-02-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”51622″ img_size=”full”][vc_column_text]Μια σημαντική προσφορά σε ιατρικό εξοπλισμό έκανε ο ΟΠΑΠ στο Πολυδύναμο Ιατρείο Λεχαινών, μετά από πρωτοβουλία που έλαβε ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας. Ένας σύγχρονος καρδιογράφος και ένας απινιδωτής, προστέθηκαν στον εξοπλισμό της μονάδας, βελτιώνοντας έτσι τις παρεχόμενες δυνατότητες προς τους ασθενείς. Χθες το πρωί έγινε η παράδοση και παρουσίαση των ιατρικών μηχανημάτων, παρουσία του βουλευτή Ηλείας κ. Μπαλαούρα και του δημάρχου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ.

Όπως τόνισε ο κ. Μπαλαούρας στις δηλώσεις του «… το Πολυδύναμο Ιατρείο Λεχαινών θα έλεγα ότι είναι ένα αριστούργημα. Είναι ένα Κέντρο Υγείας που ανταποκρίνεται πλήρως ως προς το κτιριακό σε σύγχρονες απαιτήσεις. Σήμερα γίνεται η παραλαβή δύο νέων μηχανημάτων που παρέδωσε η εταιρία ΟΠΑΠ στο Πολυδύναμο, για να τα χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες των πολιτών. Είναι σημαντικά αυτά τα επιτεύγματα, όμως έχουμε δουλειά ακόμα να κάνουμε. Χρειάζεται περισσότερο προσωπικό. Αυτές τις ημέρες αναλαμβάνει και μια γενική γιατρός, έτσι ώστε σιγά – σιγά να λειτουργήσει όπως πρέπει να λειτουργήσει, αποδοτικά για την περιοχή.

Θέλω να σημειώσω ότι ο υγειονομικός χάρτης της Ηλείας, σιγά – σιγά βελτιώνεται και αποκαθίσταται σημαντικά η λειτουργία του. Και στην Αμαλιάδα και στον Πύργο και στην Κρέστενα με το κέντρο νοσούντων για την άνοια. Τα Κέντρα Υγείας έχουν στελεχωθεί παρά τις ελλείψεις που υπάρχουν όπως της Βάρδας, της Γαστούνης, της Ολυμπίας κλπ. Νομίζουμε ότι κάνουμε βήματα στην Υγεία, ήταν προτεραιότητα της Κυβέρνησης, η Υγεία και η Παιδεία. Καλύψαμε 2,5 εκατ. ανασφάλιστους που έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην Υγεία και σιγά – σιγά οικοδομούμε μια ευρωπαϊκή εικόνα στον υγειονομικό χάρτη της χώρας» ανέφερε και επισήμανε πως θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλες χορηγίες.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, σχολίασε πως το Πολυδύναμο Ιατρείο Λεχαινών είναι μια σύγχρονη μονάδα παροχής υγείας και ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να έχει 22 άτομα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. «Δυστυχώς με την κρίση υπήρξαν προβλήματα και δεν ήταν δυνατόν να λειτουργήσει πλήρως. Σιγά – σιγά γίνεται προσπάθεια και από το υπουργείο Υγείας να έρθουν γιατροί και προσωπικό, ώστε να γίνεται σωστή παροχή υπηρεσιών Υγείας στα Λεχαινά και στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Κατόπιν συνάντησης με τον κ. Μπαλαούρα, πήρε την πρωτοβουλία να ζητήσει από τον ΟΠΑΠ να ενισχύσει το Πολυδύναμο Ιατρείο Λεχαινών με κάποια μηχανήματα.

Και εμείς ως δημοτική αρχή σε συνεννόηση με τους γιατρούς εδώ, αναφέραμε τα μηχανήματα που ήταν απαραίτητα. Έναν καρδιογράφο και έναν απινιδωτή. Μετά τις συναντήσεις του κ. Μπαλαούρα με τη διοίκηση του ΟΠΑΠ, έγινε πραγματικότητα και ήρθαν τα δύο δώρα εδώ. Ευχαριστούμε το βουλευτή μας κ. Μπαλαούρα που βρίσκεται πάντα δίπλα στους πολίτες του νομού και στα προβλήματά μας. Ευχαριστούμε και τον ΟΠΑΠ για την δωρεά αυτή και ελπίζουμε στο μέλλον να έχουμε και άλλη βοήθεια».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot