FOLLOW US: facebook twitter

Δυο Παθολόγοι για 40 ασθενείς!

Ημερομηνία: 31-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

nosokomeio-pyrgos

Στο «κόκκινο» ξανά η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου

-Συνάντηση Διοικητή Γ. Ν. Ηλείας με αναπλ. Διοικητή Ν.Μ. Αμαλιάδας και Δ/ντές Ιατρικής Υπηρεσίας για τις εφημερίες του Σεπτεμβρίου

-Αναδιαμόρφωση του υγειονομικού χάρτη με συνθήκες μνημονίου, προτείνει ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου Ν. Γκανταΐφης

-«Ο Νομός πρέπει να αποκτήσει μια πλήρη Μονάδα Β/θμιας Φροντίδας» τόνισε ο πρ. Επιστημονικού Συμβουλίου Θ. Γιαννόπουλος

Στα όρια, για πολλοστή φορά, βρίσκεται η λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου που εδώ και ένα μήνα έχει απομείνει με δυο μόλις ιατρούς!

Το γεγονός, ότι η κλινική, διατηρείται ανοιχτή και μάλιστα παρουσιάζει και πληρότητα κλινών που αγγίζει πολλές φορές το 100%, οφείλεται αποκλειστικά στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των δυο γιατρών και του προσωπικού αλλά και την υποστήριξη των συναδέλφων τους που μετακινούνται από άλλες μονάδες της Ηλείας (Κέντρα Υγείας, Ν.Μ. Αμαλιάδας) για τις ανάγκες εφημέρευσης.  Ως πότε όμως; Το πρόβλημα επανεμφανίζεται, ξανά και ξανά και η κατάρρευση είναι προ των πυλών…

Τον ίδιο όμως, πρόβλημα, αντιμετωπίζει και η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αμαλιάδας καθώς και αυτή, διαθέτει μόλις δυο ιατρούς. Μάλιστα προ ημερών, προκλήθηκαν και αντιδράσεις, όταν η Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας, αποφάσισε την προσωρινή μετακίνηση της μιας Παθολόγου και την ταυτόχρονη μεταφορά των 5 νοσηλευόμενων ασθενών, στην Παθολογική Κλινική του Πύργου για δυο βασικούς λόγους. Πρώτον γιατί ο δεύτερος Παθολόγος της Ν.Μ. Αμαλιάδας βρισκόταν σε άδεια οπότε ήταν αδύνατη η λειτουργία της κλινικής με ασφάλεια με έναν μόνο ιατρό και κατά δεύτερον γιατί υπήρχε ανάγκη στήριξης της εφημερίας στην Παθολογική του Πύργου, στην οποία, βάσει των επίσημων στοιχείων, αντιμετωπίζονται –από τους μόλις δυο γιατρούς- 40 με 50 περιστατικά καθημερινά!

Δυο δηλαδή Παθολόγοι του Πύργου φροντίζουν καθημερινά 40-50 ασθενείς εδώ και πολύ καιρό, και στην Αμαλιάδα, ο ίδιος αριθμός γιατρών, αντιμετωπίζει 4-5 περιστατικά και μάλιστα με διπλάσιο μέσο χρόνο νοσηλείας!

diamantopoulos-kostas2

«Την Πέμπτη ή την Παρασκευή, θα υπάρξει συνάντηση με τον αναπληρωτή Διοικητή της Ν.Μ. Αμαλιάδας κ. Γιάννη Λέντζα και τους Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας των δυο Νοσοκομείων προκειμένου να δούμε πως θα τρέξει από πλευράς εφημεριών ο Σεπτέμβριος, ο οποίος προβλέπεται δύσκολος μήνας» δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας κ. Κώστας Διαμαντόπουλος προσθέτοντας ότι η 6η ΥΠΕ είναι ενήμερη για τα προβλήματα – τα οποία προς το παρόν καλύπτονται εκ των έσω- και αναζητούνται άμεσες λύσεις.

Θα πρέπει να αναφερθεί, ότι το πρόβλημα στη λειτουργία της Παθολογικής της Ν.Μ. Πύργου, οξύνθηκε μετά την λήψη άδειας από τον γιατρό που είχε μετακινηθεί από το Κ.Υ. Κρεστένων για τη υποστήριξη της κλινικής και ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στις 6 Σεπτέμβρη.

Ν. Γκανταΐφης: «Αναδιαμόρφωση χάρτη σε συνθήκες μνημονίου»

«Πρέπει επιτέλους να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον του υγειονομικού χάρτη του Νομού. Υπάρχουν σχέδια και παρουσιάστηκαν, έκαναν διαβούλευση, θα πρέπει όμως να πάρουν γενναίες αποφάσεις για την αναδιαμόρφωση του υγειονομικού χάρτη της Ηλείας σε συνθήκες μνημονίου» επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου κ. Νίκος Γκανταΐφης, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν βρισκόμαστε σε καμία αντιπαλότητα με το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, όμως πρέπει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση για τον υγειονομικό χάρτη προκειμένου να λειτουργούν με ασφάλεια οι νοσηλευτικές μονάδες της Ηλείας για τους πολίτες της» και κατέληξε πως η απόφαση που έλαβε η νέα διοίκηση ήταν ορθολογική και περιμένουν να τους βοηθήσει καθώς και αυτοί θα είναι δίπλα της σε ότι χρειαστεί.

Μάλιστα, ο κ. Γκανταΐφης, εξέφρασε ιδιαίτερα την ανησυχία του για τη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής, επισημαίνοντας πως συγκάλεσαν έκτακτη γενική συνέλευση των γιατρών προχθές η οποία δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη απαρτίας και η οποία θα επαναληφθεί σήμερα το μεσημέρι. «Πρέπει να δούμε πως θα στηρίξουμε τον Παθολογικό τομέα. Τι θα γίνει αν καταρρεύσει; Έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση ότι έχει προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να προλάβει την κατάσταση, υπήρξαν κάποιες προσωρινές λύσεις, το πρόβλημα όμως παραμένει».

Θ. Γιαννόπουλος: «Έχουν υπερβεί κάθε όριο ανθρώπινης αντοχής»

Ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Πύργου κ. Θάνος Γιαννόπουλος, επανέλαβε για ακόμα μια φορά, ότι ο Νομός, θα πρέπει να αποκτήσει μια πλήρη μονάδα παροχής δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας. «Και όταν λέμε, πλήρη, εννοούμε πλήρη σε όλες τις ειδικότητες γιατί δε μπορεί να λειτουργεί Νοσοκομείο, χωρίς να έχει Εργαστήρια, χωρίς να έχει καλυμμένες τις βασικότατες ειδικότητες όπως είναι η Παθολογική, η Χειρουργική, η Ορθοπεδική, η Καρδιολογική, η Γυναικολογική και άλλες… Σήμερα, το βασικότερο που αντιμετωπίζει η Ν.Μ. Πύργου είναι με την Παθολογική Κλινική η οποία έχει απομείνει με μια μόνιμη ιατρό και μια σε θέση επικουρική. Με αυτό το δυναμικό η παθολογική κλινική δε  μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί και βέβαια τα προβλήματα δεν είναι μόνο τα προβλήματα στην εφημέρευση αλλά είναι και στην καθημερινή λειτουργία της κλινικής. Ποιος θα δει τους αρρώστους, 40 και παραπάνω αρρώστους καθημερινά; Να τους γίνει ο έλεγχος, η παρακολούθηση; Οι δυο συνάδελφοι που υπηρετούν έχουν υπερβεί κάθε όριο ανθρώπινης αντοχής και πρέπει άμεσα το πρόβλημα αυτό να λυθεί με τον όποιο πρόσφορο τρόπο μπορεί να βρει η σημερινή διοίκηση και του Γ.Ν. Ηλείας και της 6ης ΥΠΕ και του  Υπ. Υγείας».

«Συνένωση δυνάμεων»

Ο κ. Γιαννόπουλος, επανήλθε και στην ανάγκη συνένωσης δυνάμεων για να μπορεί να υπάρχει σωστή και ασφαλής λειτουργία τονίζοντας: «Η άποψη που έχει εκφραστεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια ότι τελικά ο Νομός Ηλείας δε μπορεί να συνεχίσει να έχει 3 νοσηλευτικές μονάδες, είναι σήμερα επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε. Έχουμε τονίσει σε όλους τους τόνους ότι εάν η πολιτεία μπορεί να επανδρώσει και να εξοπλίσει αυτές τις τρεις νοσηλευτικές μονάδες έχει καλώς, εάν όχι, τότε τουλάχιστον θα πρέπει να υπάρξει συνένωση δυνάμεων με ότι αυτό συνεπάγεται. Και πρέπει επιτέλους, κάθε αρμόδιος να λάβει θέση».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος