FOLLOW US: facebook twitter

Δυο νέα hot spots στην Ηλεία!

Ημερομηνία: 04-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

girokomeio-pelopiou

Στο Γηροκομείο Πελοπίου και τις Κατασκηνώσεις της Σκαφιδιάς που ανήκουν στη Μητρόπολη

Δυο νέα ακίνητα, αυτή τη φορά που ανήκουν στην Μητρόπολη Ηλείας, θα μισθωθούν προκειμένου να δημιουργηθούν ακόμα δυο hot spot για την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στο Νομό!

Σύμφωνα με έγκυρες και ασφαλείς πληροφορίες, έχει ήδη αποφασιστεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας  η δημιουργία κέντρου φιλοξενίας στο χώρο του Γηροκομείου Αγ. Κυπριανού και Ιουστίνης στο Πελόπιο Αρχαίας Ολυμπίας το οποίο θα εκμισθωθεί με συγκεκριμένο τίμημα από τη Μητρόπολη Ηλείας.

skafidia-kataskinosi

Το δεύτερο νέο hot spot και τρίτο ουσιαστικά για την Ηλεία (μετά το LM στην Μυρσίνη), βάσει πληροφοριών από  ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, θα δημιουργηθεί και πάλι σε χώρο που θα ενοικιάσει για το σκοπό αυτό η εκκλησία με στόχο να φιλοξενηθούν οικογένειες Σύριων. Πρόκειται για τις κατασκηνώσεις της Σκαφιδιάς που ως γνωστόν φιλοξενούν χρόνια τώρα τις ολιγοήμερες διακοπές παιδιών με αναπηρίες του νομού, μαθητών και προσκόπων αλλά και ξένων αποστολών.

Ο ακριβής αριθμός των προσφύγων που θα φιλοξενηθούν δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός όπως επίσης αν θα στεγαστούν μόνο οικογένειες Σύριων ή και μετανάστες άλλων χωρών που έχουν εισέλθει στη χώρα μας.

Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί ωστόσο, για τη δημιουργία ακόμα δυο καταυλισμών προσφύγων και μεταναστών στην Ηλεία, δημιουργούν έντονη ανησυχία και προβληματισμό καθώς μπορεί στη Μυρσίνη η καθημερινότητα να κυλά σχετικά ήρεμα, οι συνέπειες στις τοπικές κοινωνίες που έχουν αναπτυχθεί hot spots είναι τεράστιες και η κατάσταση στους περισσότερους χώρους είναι εκρηκτική. Και αυτό, γιατί πρόσφυγες και μετανάστες που διαβιούν κάτω από άσχημες συνθήκες και νιώθουν εγκλωβισμένοι στη χώρα, ξεσπούν σε επεισόδια την ίδια ώρα που οι κάτοικοι στην πλειοψηφία τους, παραδίδουν μαθήματα ανθρωπιάς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος