FOLLOW US: facebook twitter

Δυναμικό το μαθητικό συλλαλητήριο στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 31-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

Πανελλαδικές, στέγαση, μεταφορά και ελλείψεις τα βασικά προβλήματα στα σχολεία

Αρκετά δυναμική ήταν η παρουσία των μαθητών των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη από την Αμαλιάδα και περιοχές του Κάμπου. Με πρωταγωνιστές τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Αμαλιάδας και του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού, έγινε πορεία στο κέντρο της πόλης στο πλαίσιο του πανελλήνιου συλλαλητηρίου και των καταλήψεων που ξεκίνησαν χθες στα περισσότερα σχολεία του νομού. Οι μαθητές ξεκινώντας από την πλατεία Μπελογιάννη κινήθηκαν στο κέντρο της πόλης για να καταλήξουν έξω από το Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο.

Τα προβλήματα που εξέθεσαν εστιάζονται στις ελλείψεις καθηγητών, βιβλίων, στέγασης αλλά και μεταφοράς από και προς τα σχολεία τους. Αλλά και οι διαρκείς αλλαγές του συστήματος των εξετάσεων αποτελεί επίσης ένα σημαντικό πρόβλημα που φορτώνει με άγχος όλη τη χρονιά τους μαθητές.

«Είμαστε εδώ για να ζητήσουμε ένα σχολείο που θα μας μορφώνει και δεν θα μας εξοντώνει. Ένα σχολείο που δεν θα είναι εξεταστικό κέντρο με διπλές πανελλαδικές, αντί κατάργησής τους, να μειώνονται οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ και να μην υποβαθμίζονται. Τα παιδιά που έρχονται από χωριά να μην είναι αναγκασμένα να πληρώνουν εισιτήρια όπως σήμερα. Δεν είναι μόδα οι πορείες και οι καταλήψεις. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα προβλήματα χειροτερεύουν. Το συντονιστικό μαθητών στην Αθήνα μας κάλεσε σε αγώνα και ακολουθούμε» είπε ο Νίκος Βασιλικόπουλος από το 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας.

Η Πανωραία Κούφη επίσης από το 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας τόνισε πως «…είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, γιατί μας στερούν την πλήρη μόρφωση που μας αξίζει. Στηρίζουμε τα ΕΠΑΛ από τα οποία καταργούν σημαντικές ειδικότητες και πάνω από όλα εκφράζουμε τα παράπονά μας στην κυβέρνηση που υποσχόταν την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων, φέρνοντας τώρα, διπλές πανελλαδικές, διπλό άγχος, διπλό διάβασμα. Παλιότερα φοιτούσα στο Γυμνάσιο Σιμόπουλου που εκεί τα προβλήματα είναι πολύ μεγαλύτερα. Αλλά και εδώ στην Αμαλιάδα υπάρχουν αρκετά προβλήματα. Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε τα δικαιώματα μας».

Τέλος η Αγγελική Τσαρδούλια από το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού σχολίασε πως «… όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το σχολείο μας παραμένει στεγασμένο σε λυόμενα, 24 χρόνια τώρα. Οι συνθήκες είναι άθλιες. Ζητάμε μια δωρεάν δημόσια και καθολική παιδεία, με δωρεάν βιβλία, καθηγητές για όλες τις ειδικότητες, δωρεάν μεταφορά. Ως μουσικό σχολείο ζητάμε την εφαρμογή του νόμου για την πιστοποίηση μουσικών σπουδών. Δεν γίνεται να φτάνουμε στο μέσο της χρονιάς και να μην υπάρχει μεταφορά, πέρα του προβλήματος των υποδομών».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος