FOLLOW US: facebook twitter

Δρόμος Εκεχειρίας 2017: Λαμπρή η τελετή έναρξης στην Ήλιδα

Ημερομηνία: 15-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Χθες το πρωί δεκάδες αθλητές έτρεξαν στο «Δρόμο Εκεχειρίας 2017» από την Ήλιδα στην Ολυμπία

Η Αρχαία Ήλιδα, η διοργανώτρια  πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων είχε το Σάββατο το απόγευμα της τιμητική της, καθώς πραγματοποιήθηκε στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου  μια λαμπρή πολιτιστική εκδήλωση για την τελετή έναρξης  του Δρόμου «΄Ηλιδα- Ολυμπία- Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας 2017».

Ο Δρόμος της Εκεχειρίας 2017, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, με εκκίνηση από την Ήλιδα και κατάληξη την Αρχαία Ολυμπία, με δεκάδες δρομείς που έτρεξαν αυτήν την απόσταση των 59 περίπου χιλιομέτρων.   Ο Δρόμος Εκεχειρίας 2017 συνδιοργανώνεται από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας με τους Δήμους Ήλιδας και Αρχαίας Ολυμπίας και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής, την ΕΟΕ, ΕΟΤ, του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, της ΕΘΝΟΑ (το Ίδρυμα Γρηγόρης Λαμπράκης, και άλλους συνεργαζόμενους   φορείς .

Η τελετή έναρξης στην Αρχαία Ήλιδα το Σάββατο, τα είχε όλα. Την απαιτούμενη λαμπρότητα, πάρα πολύ κόσμο μεταξύ των οποίων ένστολοι , Ολυμπιονίκες και αθλητές, ομιλίες και δρώμενα, εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και φορείς. Δυναμική ήταν και η παρουσία των Συλλόγων Καλυβίων Ήλιδας και Πολιτιστικών Συλλόγων Αρχαία Ήλιδας και Αυγείου που περιποιήθηκαν τους προσκεκλημένους με τον καλύτερο τρόπο, με γλυκά και αλμυρά εδέσματα και με ένα κλαδί ελιάς και έδειξαν το μέγεθος της φιλοξενίας του τόπου της Ήλιδας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος που ανέφερε ότι στα Ιερά Χώματα της Ηλιδας, στη διοργανώτρια πόλη των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων η Εκεχειρία ήταν ριζωμένη στη ζωή των ανθρώπων, διότι η Εκεχειρία, η Ειρήνη αποτελούσε την βασική προϋπόθεση του Ολυμπισμού. Ήταν το υπέρτατο ιδανικό λήξης των εχθροπραξιών και γινόταν σεβαστό από όλους. Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε η προεδρος της Ολυμπιακής Συμπολιτείας κ. Σοφία Χίντζιου- Κοντογιάννη που αναφέρθηκε στον «Δρόμο Εκεχειρίας» , ο αθλητικογράφος κ. Θεοδωρακόπουλος, η κ. Ιωάννα Μάστορα κ.α.

Μάλιστα η κ. Κοντογιάννη βράβευσε τους τοπικούς προέδρους της Αρχαίας Ήλιδας  για την φιλοξενία τους κ. Καγιανά, και Περιστερίου κ. Παναγιωτοπουλου.  Υπέροχα χορευτικά δρώμενα με αρχαίες ενδυμασίες, πραγματοποιήθηκαν από την σχολή χορού «Εν χορώ» ης Ζαχάρως και του Ειδικού Γυμνασίου Πύργου που συγκίνησαν τους πάντες. Στο αίθριο του Μουσείου Αρχαίας Ήλιδας, υπήρχε και εικαστική έκθεση ζωγράφων και γλυπτών της περιοχής.

Ο Δρόμος της Εκεχειρίας, ξεκίνησε χθες στις 6 το πρωί από την Ήλιδα με συμμετοχή πολλών αθλητών και ένστολων, στον οποίο συμμετείχαν και δύο παιδιά από την Ήλιδα, η Χριστίνα Ευσταθοπούλου και ο Επαμεινώνδας Καγιανάς.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1494830665609-6abf07fe-e740-8″ include=”26768,26769,26770,26771,26772,26773″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot