FOLLOW US: facebook twitter

Δραχμή, θρησκεία, αυτοδυναμία

Ημερομηνία: 27-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα, Σχόλια

Στα ίδια μέρη…

«Το Αυτοδύναμο Κίνημα Επαναστατικής Πολιτικής (γνωστότερο ως ΑΚΕΠ)», όπως μας πληροφορεί η ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ, «είναι ένα ελληνικό ριζοσπαστικό εξωκοινοβουλευτικό πολιτικό κόμμα. Ασπάζεται το διαλεκτικό και ιστορικό υλισμό, τον ηθικό ιδεαλισμό και τον πολιτικό δημοκρατισμό. Έχει συλλογική ηγεσία με πρόεδρο τον Αντώνη Π. Χάλαρη και γενικό γραμματέα τον Εμμανουήλ Γ. Γρηγοριάδη. Είναι επίσημο πολιτικό κόμμα αναγνωρισμένο από τον Άρειο Πάγο και τη βουλή των Ελλήνων. Το ΑΚΕΠ ταυτίζεται πολιτικά, οργανωτικά, ιδεολογικά με την ΑΚΕΠ (Αυτοδύναμη Κίνηση Εργατικής Πολιτικής) που είναι προσωνυμία του επίσημου τίτλου του κόμματος».

Είναι δηλαδή το ΑΚΕΠ και η ΑΚΕΠ, και το ένα ταυτίζεται με το άλλο! Αυτά μόνο στην Αριστερά θα τα βρεις, πουθενά αλλού. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι Μ-Λ Κ.Κ.Ε και Κ.Κ.Ε. (μ-λ), τα οποία δημιουργήθηκαν μετά την διάσπαση της ΟΜΛΕ (Οργάνωση Μαρξιστών Λενινιστών Ελλάδας) εξαιτίας διαφωνιών που προέκυψαν στο εσωτερικό της (πολύ πρωτότυπο),  σχημάτισαν κοινό μέτωπο μετά από σχεδόν σαράντα χρόνια μοναχικής πορείας και πλέον κατεβαίνουν μαζί στις εθνικές εκλογές. Τους πήρε λίγο παραπάνω αλλά τελικά το αποφάσισαν. Είναι σύνηθες για την Αριστερά να παίρνει τον χρόνο της και να εστιάζει αενάως σε λεπτομέρειες επί λεπτομερειών, την ίδια ώρα που το καράβι πάει ντουγρού για τα βράχια. Όλη αυτή η θεωρητική υπερανάλυση βέβαια έχει και οφέλη, αλλά βλάπτει τον αγώνα.

Κάπως έτσι φαίνεται ότι σκέφτηκαν και στο ΑΚΕΠ και είπαν να το απλουστεύσουν. Εδώ και λίγα χρόνια κυκλοφορούν κάτι αυτοκόλλητα στα οποία αποτυπώνεται γλαφυρά το απόσταγμα της πολιτικής τους σοφίας. Το ένα γράφει: «ΜΕ ΕΥΡΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ». Εντάξει, δε χρειάζεται να έχει διαβάσει κανείς ολόκληρη την μαρξιστική βιβλιοθήκη για να το καταλάβει αυτό. Αρκεί να βρισκόταν εδώ γύρω την τελευταία δεκαετία. Το άλλο όμως, το «αδερφάκι» του, τσακίζει κόκκαλα: «ΜΕ ΔΡΑΧΜΗ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ». Εντάξει βρε παιδιά, είπαμε να το απλουστεύσουμε το πράγμα αλλά όχι κι έτσι.

Λες και το πρόβλημά μας είναι αποκλειστικά το νόμισμα. Αυτό πια δεν είναι πολιτική. Θρησκεία είναι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot