FOLLOW US: facebook twitter

Δούρειος τύπος: Μέχρι τέλους

Ημερομηνία: 07-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”46596″ img_size=”full”][vc_column_text]«Θα τους πάω μέχρι τέλους». Αυτή ήταν η πρώτη (δημόσια) απειλή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από το περιστύλιο της Βουλής, όταν έσκασε το σκάνδαλο των σκανδάλων, που έχει κωδικοποιηθεί με το όνομα «Νοβάρτις». Επειδή τον ενέπλεξαν όπως ισχυρίζεται σε μία σκευωρία. Αυτή την φορά όμως το πράγμα βρωμάει πολύ˙ βρομάει χειρότερα κι από την κόπρο του Αυγείου οπότε οι απειλές, οι μηνύσεις, οι εκφοβισμοί, η αγοραία γλώσσα και τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα δεν είναι απλώς ζήτημα πολιτικής επιβίωσης: αυτή τη φορά είναι ξεκάθαρο ότι παίζουν το τομάρι τους.

Από την άλλη μεριά,   το περασμένο Σάββατο ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μία βαρύνουσας σημασίας παρέμβαση με αφορμή τη νέα υπόθεση διαφθοράς που είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά τις έρευνες της γερμανικής Δικαιοσύνης για μίζες στην κατασκευή του μετρό. Ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει την μαφιόζικη διάσταση των «κυκλωμάτων» ενώ κλείνει την δήλωσή του ως εξής: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αναστενάζει σε βαλίτσες, τσάντες και σκοτεινούς λογαριασμούς. Η κυβέρνηση, κι εγώ προσωπικά, θα επιμείνουμε ως το τέλος».

Προσωπικά δεν είμαι καθόλου βέβαιος αν οι αποκαλύψεις για τα εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού σε αυτήν την κυβέρνηση, ανεξαρτήτως του αν προτίθενται τελικά να το εκφράσουν και στην κάλπη. Ωστόσο, είναι απολύτως σίγουρο ότι θα κλονιστεί ανεπανόρθωτα, αν ο πρωθυπουργός για οποιονδήποτε λόγο δεν κάνει πράξη την προσωπική του δέσμευση και τα παρατήσει, πριν το τέλος.

Έτσι που οι ένοχοι να δώσουν λόγο των πράξεών τους, οι αθώοι να απαλλαγούν από κάθε σκιά υποψίας και να αποκατασταθεί η κλονισμένη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού σε κείνους που επιλέγει να κυβερνούν τη χώρα».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot