FOLLOW US: facebook twitter

Διονύσης Μπέλτσος: «Στοχεύουμε στην βελτίωση της καθημερινότητας»

Ημερομηνία: 21-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Διονύσης Μπέλτσος για ασφαλτοστρώσεις, παρεμβάσεις και εργασίες στον Πύργο

Στην ολοκλήρωση των παρεμβάσεων σε οδούς της πόλης του Πύργου που παρουσίαζαν σοβαρά προβλήματα αναφέρθηκε με χθεσινή συνέντευξη τύπου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Διονύσης Μπέλτσος, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι οι εργασίες που βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη θα συνεχιστούν.

«Η εργολαβία επούλωσης λάκκων και ολικής επίστρωσης οδών της πόλης, σε τμήματα που είχαν υποδειχτεί από τους Μηχανικούς του δήμου αλλά και μέσω αιτημάτων δημοτών, ολοκληρώθηκε. Η επιλογή των δρόμων έγινε αποκλειστικά από εμένα ως αντιδήμαρχο και σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας. Έτσι βελτιώθηκε ένα κομμάτι της οδού Θεμιστοκλέους που έχει φτιαχτεί δεκαετίες πίσω, τμήμα της οδού Δεληγιάννη που δε μπορούσε να γίνει άλλη παρέμβαση παρά μόνο ολική ασφαλτόστρωση, και τμημάτων των οδών Μ. Αλεξάνδρου, Γυμν., Δούκα, Κολοκοτρώνη και Τσαλδάρη που ήταν κλειστό για 6 μήνες.

Η εργολαβία στοίχισε με ΦΠΑ 22.500 ευρώ, ήταν ένα μικρό έργο και έγινε σύμφωνα με τους Μηχανικούς πολύ καλή δουλειά. Για να σταματήσουν κάποια στιγμή τα ερωτήματα, γιατί πήγαμε εδώ και όχι αλλού. Πήγαμε σε σημεία που ήταν αναγκαία με μια μικρή εργολαβία. Αυτό που κοιτάμε είναι τις ανάγκες που προκύπτουν από τους πολίτες. Προσωπικά δεν είμαι πολιτικός και όλα όσα ακούγονται δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Κάναμε αυτό που μπορούσαμε και να ξέρετε ότι είμαστε ο μοναδικός δήμος που κάνει ασφαλτοστρώσεις».

Ο κ. Μπέλτσος, επισήμανε ότι η Τεχνική Υπηρεσία, επί 1,5 μήνα μέσω των συνεργείων της που κάνουν πολύ καλή δουλειά αποκατέστησαν το 70% των φθορών που παρουσίαζαν τα πεζοδρόμια καθώς στόχος όλων είναι η βελτίωση ης καθημερινότητας στο δήμο. «Ήδη αναζητούμε τρόπο να επέμβουμε και σε άλλους δρόμους που αντιμετωπίζουν προβλήματα και θέλουν ολική αποκατάσταση, όπως π.χ. για την οδό Ήρας που ήδη μας ζητήθηκε από δημότες. Η υπηρεσία ωστόσο, συντάσσει μελέτες για την αστική και την αγροτική οδοποιία ώστε να πάμε στο Υπουργείο και να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση. Ότι ακούγεται λοιπόν για … «ρουσφέτια» τους το επιστρέφω πίσω».

Παράλληλα είπε, ότι τον επόμενο μήνα θα καταθέσουν μελέτη σε πρόγραμμα της Περιφέρειας για την αγροτική οδοποιία ενώ τόνισε ότι γίνεται προεργασία και για ένα πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου που αφορά αστικές αναπλάσεις. «Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι, ότι η Τεχνική Υπηρεσία και η Καθαριότητα που διοικώ, σχετίζονται με την καθημερινότητα του πολίτη και δεν είναι υπηρεσίες αναπτυξιακών προγραμμάτων. Άρα αυτό που οφείλουμε να κάνουμε, εγώ ως αντιδήμαρχος, οι μηχανικοί, το προσωπικό των υπηρεσιών, είναι να μπορέσουμε να λύνουμε τα προβλήματα των πολιτών. Στον ενάμιση αυτόν μήνα, βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος