FOLLOW US: facebook twitter

Διευρυμένη η Κοινωνική Δομή του δήμου Ήλιδας

Ημερομηνία: 15-11-2017 | Συντάκτης:

Εγκαινιάστηκαν χθες το Κέντρο Κοινότητας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, Φαρμακείο και Συσσίτιο

Τα εγκαίνια των κοινωνικών του δομών πραγματοποίησε ο δήμος Ήλιδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα «Ίκελος». Ο νέος χώρος όπου οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται προκειμένου να εξυπηρετηθούν, βρίσκεται στην οδό Αχιλλέως Μπουντουβή 21 κοντά στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Αμαλιάδας και στεγάζει τη νέα δομή του Κέντρου Κοινότητας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Συσσίτιο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου.

Η τελετή του αγιασμού τελέστηκε από τον Επίσκοπο Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου, του δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, του προέδρου του ΔΣ Ήλιδας Ανδρέα Νικολακόπουλου, των αντιδημάρχων κ.κ. Παναγιωτόπουλου και Τζουλέκη, του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Μάκη Παπαγιαννόπουλου.

Στον χαιρετισμό τους τόσο ο δήμαρχος Ήλιδας, όσο και ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας μίλησαν για την αναγκαιότητα δημιουργίας τέτοιων δομών για την στήριξη των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας. Επισημάνθηκε πως δεν είναι ευχάριστη μια τέτοια εξέλιξη, όμως η αυτοδιοίκηση έχει καθήκον να το κάνει. Ο δήμαρχος Ήλιδας εξήρε τη συνεργασία του πρώτου και δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης σε όφελος των πολιτών και ευχήθηκε να χρειαστούν όσο το δυνατόν λιγότερο αυτές οι δομές στους πολίτες.

Ο κ. Κατσιφάρας τόνισε πως πρέπει η δημοκρατία να υπηρετεί τις ανάγκες και να δίνει ίσες ευκαιρίες στους πολίτες. Αναφερόμενος στις συνέπειες της κρίσης επισήμανε πως οι θεσμοί θα πρέπει να έχουν πολιτικές που θα στηρίζουν τον άνθρωπο. Η διεκδίκηση πόρων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, έφερε αποτέλεσμα και 81 εκατ. ευρώ δίδονται στη Δυτ. Ελλάδα για την στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Αναφέρθηκε στους στόχους των δομών αυτών και τόνισε πως στόχο δεν είναι η εμπορική εκμετάλλευση των δομών αλλά η προσφορά στην κοινωνία. Ζήτησε δε τη στήριξη των δομών αυτών με συνοχή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος