Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας: Μάγεψε μικρούς και μεγάλους «Το ονειρογέννητο δάσος»
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”69219″ img_size=”full”][vc_column_text]Θριαμβευτική υποδοχή επιφύλαξε το κοινό για το βραβευμένο παραμύθι «Το ονειρογέννητο δάσος» της κας Ιωάννας Παναγιωτακοπούλου στο Διεθνές Φεστιβάλ της Αρχαίας Ολυμπίας. Πόσο συχνά και με πόση επιτυχία, μπορεί η παρουσίαση ενός παιδικού βιβλίου να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές και τις καρδιές όλων μας;
Την απάντηση την έδωσε το βράδυ της Παρασκευής 17 Αυγούστου η κα Ιωάννα Παναγιωτακοπούλου, κατά τη διάρκεια της πρωτότυπης παρουσίασης-παράστασης του βραβευμένου παραμυθιού της ”Το ονειρογέννητο δάσος”. Σ’ ένα μοναδικό περιβάλλον όπως είναι ο προαύλιος χώρος του Νέου Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας και στο μέσον των καλοκαιρινών μας διακοπών, περισσότεροι από πεντακόσιοι θεατές ” ζήσαμε” μια μαγική εμπειρία .
Τονίζω το ρήμα ”ζήσαμε” γιατί δεν παρακολουθήσαμε απλά μία παράσταση, αλλά ταυτιστήκαμε με τους ήρωες της. Μας γεννήθηκαν συναισθήματα και προβληματισμοί, που πραγματικά μας ξάφνιασαν. Αβίαστα, με άμεσο τρόπο, σε απλή και σωστή Ελληνική γλώσσα, δόθηκαν εξηγήσεις πάνω σε καθημερινά θέματα σχέσεων μεταξύ παιδιών και των γονέων τους. Μας έκαναν να αναλογιστούμε πόσο σωστοί γονείς είμαστε και πώς μπορούμε να βελτιωθούμε.
Μας ανέδειξαν τα εξαιρετικά σημαντικά οφέλη της λογοτεχνίας και γενικότερα των τεχνών στον άνθρωπο, γιατί χωρίς αυτές δεν θα μπορούσε να φτάσει σε υψηλά επίπεδα διανόησης. Αυτός άλλωστε ήταν και ο σκοπός της συγγραφέως όταν ετοίμαζε με έντονο αίσθημα ευθύνης την παράσταση, για να επικοινωνήσει μαζί μας με έναν τρόπο ψυχαγωγικό και ιδιαίτερο,όπως μας τόνισε.
Η απήχηση του έργου σε παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και σε όλους τους σκεπτόμενους συνανθρώπους μας, που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση, μας άφησαν μια αισιόδοξη νότα ότι η ποιότητα και υπάρχει και αναγνωρίζεται.Το κείμενο, σκηνοθεσία και τα σκηνικά επιμελήθηκε η ΙωάνναΠαναγιωτακοπούλου.Συμμετείχαν οι Βασίλειος Αλεξανδρής, Μαρία Γιαννακοπούλου, Χρυσαυγή Καπατσούλια, Χάρης Νιπεργιάλης.
Οι χορογραφίες ήταν από τη Σχολή Shallwedance της κας Δήμητρα Μπέρτσου και τα κοστούμια από τη Άννα-Μαρία Νταβουτιάν-Κατσίρη. Η μουσική ήταν του κ. Βασιλείου Αλεξανδρή, ενώ στον ήχο και τους φωτισμούς ήταν ο Θεόδωρος Τριγωνίδης και τη κατασκευή του stageείχε ο Ανδρέας Ζέζας.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]