FOLLOW US: facebook twitter

Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας: «Αλφειός και Αρέθουσα» ποίηση και μαγεία!

Ημερομηνία: 20-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας- Καταχειροκροτήθηκαν Έλληνες και Γάλλοι καλλιτέχνες και ακροβάτες στην παράσταση που δόθηκε στο παλιό δημαρχείο Ολυμπίας

Την υπέροχη πραγματικά ποιητική παράσταση «Αλφειός και Αρέθουσα -ένας ανεκπλήρωτος έρωτας», που μάγεψε μικρούς και μεγάλους που κατέκλυσαν τον αύλειο χώρο στο Παλαιό δημαρχείο της Ολυμπίας, έδωσαν την Δευτέρα- το βράδυ μετά την πρώτη αναβολή λόγω καιρού-  Έλληνες και Γάλλοι καλλιτέχνες δρόμου και ακροβάτες του καλλιτεχνικού Οργανισμού Circus Dayz , του Φεστιβάλ τσίρκου “Athens Circus Festival” και της Γαλλικής Οργάνωσης TEP. Διπλωματούχοι  της Σχολής Τσίρκου του Μπορντό της Γαλλίας που συναντήθηκαν για να δουλέψουν μια πρωτότυπη σύνθεση, την οποία ήθελαν να μοιραστούν με το κοινό, παρουσιάζοντας στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας με μια άλλη ματιά, τον μύθο του Αλφειού και της Αρέθουσας.

Μια παράσταση για θέατρο δρόμου, γεμάτη αρμονία και άθλους, όπου συνδύαζε πολλά στοιχεία της Τέχνης, μουσική, χορό, ακροβατικά, ωραία αέρινα κοστούμια,  χωρίς κείμενα και λόγο, καθώς η ερμηνεία ήταν κινησιολογική και καθρεφτιζόταν στις κινήσεις, τις εκφράσεις και τα πρόσωπα των καλλιτεχνών. Θα πρέπει μάλιστα να σημειώσουμε ότι όλοι οι καλλιτέχνες συμμετείχαν αφιλοκερδώς, η παράσταση ήταν με ελεύθερη είσοδο και αποτελεί μια πρόταση για ένα διαφορετικό είδος σύγχρονου τσίρκου.

Έτσι κι αλλιώς ο ίδιος ο μύθος του Αλφειού και της Αρέθουσας είναι από μόνος του διαθέτει πολλές παραστάσεις και προσφέρεται για μια τέτοια εκτέλεση. Κατά την Ελληνική Μυθολογία ο Τιτάνιος θεός Αλφειός κυνηγά τη Νύμφη Αρέθουσα (η οποία έκανε μπάνιο στα νερά του) μεταμορφωμένος σε κυνηγό.

Τρομαγμένη εκείνη, περνά τη θάλασσα μέχρι την Σικελία και βρίσκει καταφύγιο στη νήσο Ορτυγία, κοντά στις Συρακούσες. Η Θεά Άρτεμις την μεταμορφώνει σε πηγή. Ο Αλφειός όμως, αποφασισμένος, περνά με τα νερά του υποθαλάσσια μέχρι την Σικελία και καταφθάνει στην Ορτυγία ώστε να ενωθεί με την Αρέθουσα.

Οι καλλιτέχνες της παράστασης καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, που είχε την μοναδική ευκαιρία να απολαύσει ένα πολύ ξεχωριστό, ιδιαίτερο και φαντασμαγορικό θέαμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος